SUKOB ODRANIJE

Benjamin Arslanagić predat Tužilaštvu KS

Kako nam je potvrđeno iz sarajevskog tužilaštva Arslanagić se tereti za ubistvo pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju

Piše: E. T.

28.3.2021

Benjamin Arslanagić (20) koji je jučer Nissanom pregazio Vedada Ibrahimovića (21), predat je danas Tužilaštvu Kantona Sarajeva. 


Podsjetimo, Arslanagić se jučer u Policijskoj stanici Centar odlučio da šuti i ne odgovara na pitanja istražitelja. On nije odranije poznat policiji i nije imao iza sebe sudske presude, za razliku od Ibrahimovića koji je hapšen ranije.


Benjamin Arslanagić doveden u Tužilaštvo. E. Hasić

Nezvanično se spominje da su Arslanagić, njegov maloljetni saučesnik i Ibrahimović bili u sukobu odranije.


Kako je portal "Avaza" jučer objavio, Ibrahimović je trčao, a navodno je u ruci imao ciglu. Sklanjajući se od maloljetnika koji je bio s Arslanagićem, udario je u jedan stub, a prema nezvaničnim informacijama tada je Arslanagić naletio na njega vozilom nanijevši mu strahovite povrede. Prestravljeni svjedoci pozvali su policiju i Hitnu pomoć, koja je Ibrahimoviću pružila prvu pomoć, ali je on nedugo potom podlegao povredama u KCUS-u.



Ubistvo se dogodilo na Marindvoru. Avaz

Kako nam je potvrđeno iz sarajevskog tužilaštva Arslanagić se tereti za ubistvo pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju. Uviđajem je rukovodio dežurni tužilac, a prisustvovali su i vještaci saobraćajne i mašinske struke koji će svoje nalaze dostaviti naknadno.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.