POKUŠAJ UBISTVA

Došao da naplati vodu, djedu polomio nogu, davio ga i opljačkao

Peri Kalfiću koji čeka operaciju u zeničkoj bolnici, život bio ugrožen

B. Cerić

Razvalio ulazna vrata

- To se desilo u petak oko 17 sati. Djed je od kuće mojih roditelja udaljen 200 metara. Vjerovatno je taj provalnik pratio mog oca kad ide u drugu smjenu jer non stop moj otac obilazi djeda i pomaže mu. Kako nam je djed ispričao, došla mu je ta osoba, starosti između 30 i 40 godina, crn visok i rekao da je došao da naplati radove za vodu. Djed je rekao “nema problema” ušao u kuću i donio mu 20 maraka i muškarac je otišao - priča nam Robert.

Nakon dvije minute razbojnik se vraća i napada djeda Peru koji je tu noć doživio pravi horor.

  • Robert s djedom Perom (u sredini)

    Robert s djedom Perom (u sredini)

    Foto: Avaz


- Muškarac je razvalio vrata, udarao je djeda neprestano. Djed je krvario na podu. Provalnik je krenuo po kući da pretura stvari i traži novac. Razbijao je stvari. Djed je ustao, a muškarac se vratio i nastavio ponovo da ga udara. Djed je imao šal na sebi i taj provalnik ga je davio njegovim šalom. Djed nam je ispričao da ga je nogama udarao i slomio mu nogu- kaže Robert.

Razbojnik se nije zaustavio, djedu Peri je prijetio, govorio mu da će biti obješen, a na kraju je izletio iz kuće. Slomljene noge, Pero nije uspio doći do sinovljeve kuće.

Djed nepomično ležao

- Sutradan smo mi došli da mu čestitamo rođendan. Nismo mogli ući, provalili smo vrata. Zatekli smo djeda nepomičnog- ispričao nam je Robert.

Dodao je da njegov djed živi od svoje penzije i da u kući i nije imao puno novca.

Porodica je odmah pozvala policiju koja je obavila uviđaj na licu mjesta. U toku je potraga za razbojnikom.

Djed je trenutno u zeničkoj bolnici i čeka operaciju.

NA VRH

Podijeli članak na