ZATRAŽEN PRITVOR

Detalji ubistva: Benjamin je zaprijetio Vedadu, "uđi u auto ili ću te zgaziti"

Nastradali Vedad Ibrahimović je dan ranije 26. marta proslavio rođendan, a već sljedećeg dana u subotu 27. marta bio je mrtav

B. Cerić

Dovođenje osumnjičenog Arslanagića u Tužilaštvo

Foto: Avaz


"Kako ćemo ono riješiti, dođi ovamo i uđi s nama u auto ili ću te zgaziti"

Sjednica je kratko trajala. Tužiteljica Jasmina Čaušević je samo izjavila da ostaje kod pismenog prijedloga, dok je odbrana tvrdila da nema elemenata za određivanje pritvora jer nije riječ o ubistvu, već o saobraćajnoj nesreći.

"Avaz" nezvanično saznaje nove detalje iz istrage i događaju kod SCC-a koji je u subotu u jutarnjim satima zgrozio Sarajlije.

Benjamin Arslanagić je vozeći Nissan Almeru u kojem su bili njegov maloljetni saučesnik i djevojka M. Č., po dolasku u ulicu Vrbanja do broja 4, ugledao Vedada Ibrahimovića.

Arslanagić je potom zaustavio vozilo, otvorio prozor i rekao Vedadu: "Kako ćemo ono riješiti, dođi ovamo i uđi s nama u auto ili ću te zgaziti".

  • Detalj s lica mjesta na kojem je pregažen mladić

    Detalj s lica mjesta na kojem je pregažen mladić

    Foto: Avaz


Nakon toga je maloljetnik izvadio nož iz džepa svoje jakne koja je bila na zadnjem sjedištu. Izašao je iz vozila i s nožem u ruci krenuo prema Vedadu.

Kada je Vedad ugledao nož u ruci maloljetnika dao se u bijeg. Za njim su krenuli maloljetnik  i Arslanagić u automobilu.

Nakon što su stigli u ulici Kotromanića u blizini SCC-a, Arslanagić ga je udario automobilom, a maloljetnik je odbacio nož.

Vedad je dan ranije proslavio rođendan

Vedad je od udarca automobilom zadobio teške povrede kojima je podlegao u KCUS-u.

Nastradali Vedad Ibrahimović je dan ranije 26. marta proslavio rođendan, a već sljedećeg dana u subotu 27. marta bio je mrtav.

Danas je pred sudijom za maloljetnike Općinskog suda u Sarajevu također razmatran prijedlog za određivanje pritvora Arslanagićevom maloljetnom saučesniku. 

NA VRH

Podijeli članak na