SUD BIH

Tužilaštvo istražuje povezanost Darka Eleza i Veljka Belivuka

Osumnjičenom je mjera pritvora određena 5. marta zbog opasnosti od bjekstva, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti utjecaj na svjedoke i saučesnike

Ad. A.

Elez tokom izručenja iz Srbije

Foto: Avaz


Postupajući tužlac predložio je produženje pritvora Darku Elezu za još dva mjeseca, iz pritvorskih razloga zbog kojih je već određen pritvor, a radi neometanog provođenja istrage, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Osumnjičenom je mjera pritvora određena 5. marta zbog opasnosti od bjekstva, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti utjecaj na svjedoke i saučesnike, kao i da bi boravkom na slobodi mogao počiniti novo kazneno djelo ili završiti započeto.

Produženje mjere pritvora zatraženo je radi neometanog nastavka istrage u ovom predmetu, koju Tužiteljstvo BiH vodi zajedno sa MUP-om RS, Državnom agencijom za istrage i zaštitu-SIPA, Agencijom za forenzička ispitivanja i vještačenja, kao i drugim policijskim i sigurnosnim agencijama u Bosni i Hercegovini i regionu, u okviru predmeta Veljko Belivuk, Kavački klan i drugi.

  • Belivuk: Da li je sarađivao s Elezom

    Belivuk: Da li je sarađivao s Elezom

    Foto: Arhiva


Tužilaštvo BiH i partnerske policijske i sigurnosne agencije, nakon izručenja osumnjičenog Bosni i Hercegovini, poduzele su niz istražnih aktivnosti, koje se odnose na osumnjičenog Eleza i veći broj sa njim povezanih osoba, te je uz prijedlog pritvora dostavljena dodatna dokumentacija, uključujući i izjave većeg broja svjedoka.

Produženje pritvora zatraženo je i zbog saznanja o prijetnjama i zastrašivanjima svjedoka u predmetu.

Tužilaštvo BiH vodi istragu koja se odnosi na osumnjičenog Darka i više drugih osoba, osumnjičenih za organizrani kriminal u vezi sa teškim ubistvom, dogovor za izvršenje krivičnog djela, iznuda i ugrožavanje sigurnosti.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na