KANTONALNI SUD ZENICA

Čolakoviću godina i pol zatvora: Na pijaci iz pištolja pucao u Harisa koji je mahao nožem

U pretresu stana Ammara Čolakovića u Zenici pronađen je pištolj i 88 pištoljskih metaka

Ad. A.

Uviđaj nakon pucnjave ispred radnje u kojoj se prodaju mobiteli

Foto: Arhiva


Kantonalni sud u Zenici osudio je Ammara Čolakovića na godinu i šest mjeseci nakon što mu je suđeno zbog pokušaja ubistva Harisa H. iz Zenice.

Sud je Čolakovića proglasio krivim, jer je 19. jula 2018. godine oko podne u Zenici, u krugu zelene pijace ispred radnje u kojoj se prodaju telefoni „T.p.“ čiji je vlasnik Č.M. iz pištolja ispalio hitac u Harisa H. 

Prema navodima optužnice Tužilaštva ZDK u toj radnji je određeno vrijeme bio zaposlen Č.E., koji je bio u sukobu sa Harisom H.

Haris je potegao nož te je mahao prema Č. E. u namjeri da ga povrijedi. Sječivo noža prema navodima optužnice bilo je dugo 12 centimetara. Optuženi je u jednom momentu prišao H.H. u namjeri da ga odvrati od daljnje rasprave sa Č.E., ali je on nasrnuo na njega te je došlo do tučnjave.

Čolaković je iskoristio jedan trenutak te je iz svoje torbice izvadio pištolj i prema analizi vještaka u prekoračenju granice nužne odbrane, ispalio jedan hitac u gornji dio tijela H.H., svjestan da ga tako može usmrtiti.

Nanio mu je tešku tjelesnu povredu u vidu ustrijelne rane u dijelu velikog prsnog mišića desne polovine grudnog koša sa parcijalnim oštećenjem ručnog spleta živčanih vlakana, nakon čega je pobjegao s lica mjesta. 

U pretresu njegovog stana u Zenici pronađen je pištolj i 88 pištoljskih metaka.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na