BIJELJINA

Visok vodostaj rijeke Drine otežava potragu za nestalim mladićem

Automobil Golf 5 u kojem je bio mladić u utorak navečer sletio je u Drinu u naselju Amajlije

Lj. Ljubojević

Potraga ni jučer nije dala rezultate

Foto: Avaz


Pripadnici Specijalizovane jedinice Republičke uprave civilne zaštite za spasavanje na vodi i pod vodom priključili su se potrazi za mladićem koji je u semberskom selu Amajlije kod Bijeljine automobilom upao u rijeku Drinu, objavljeno je na zvaničnoj stranici Civilne zaštite.

Potraga za mladićem koji je u utorak navečer automobilom Golf 5 sletio u korito rijeke Drine ni jučer nije dala rezultate kaže Drago Ristić, šef Odsjeka Civilne zaštite u Bijeljini.

- Vodostaj Drine je prilično visok, što je dodatno otežavalo pretraživanje.  Tri čamca Granične policije BiH i Civilne zaštite grada Bijeljina, te Republičke Civilne zaštite, pretraživala su teren od Amajlija do Pavlovića mosta, ali vozač Golfa i automobil nisu pronađeni. Područje je pretraživano čak i dronom, ali bez rezultata, kaže Ristić, ističući da se, prema ranijim nepisanim iskustvima, tek treći dan od utopljavanja može pojaviti tijelo utopljenika na površini vode.

Automobil je u Drinu sletio oko 18 sati u utorak. U dogovoru sa zaposlenima na zvorničkoj hidroelektrani pokušaće se zatvoriti brana na Drinskom jezeru, što bi uticalo na smanjenje protoka Drine prema ušću u Savu, te bi i to olakšalo traženje atomobila i nestalog vozača.

I pripadnici Gorske službe spasavanja „Wolf“ iz Foče najavili su svoj dolazak u Bijeljinu kako bi pomogli oko pronalaženja utopljenika u Drini.

Više o temi Bijeljina

TRAŽE RAVNOPRAVNOST
Ponovo protest u Bijeljini: Zašto samo mi ne radimo?
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na