PRIVEDENE ČETIRI OSOBE

Drama u banjalučkom naselju Lazarevo: Kidnapovali maloljetnicu i pretukli je

Uhapšene tri osobe i maloljetnik koji su nasilno iz kuće odveli 17- godišnjakinju, bivšu maloljetnikovu suprugu

O. Matavulj

Uhapšeni svi akteri

Foto: Ilustracija


Banjalučka policija uhapsila je N.A., T.A., Š.Š. i maloljetnika, svi iz Vukosavlja, zbog sumnje da su nasilno odveli 17-godišnju djevojku, bivšu maloljetnikovu vanbračnu suprugu, koju su nagurali u automobil i tukli, dok ih policija nije presrela i uhapsila.

Drama se odigrala u banjalučkom naselju Lazarevo kada su maloljetnik i njegov otac N. A. došli do kuće u kojoj je 17-godišnjakinja boravila.

Djevojku ugurali u automobil

- Njih dvojica su djevojku tukli, nasilno odvukli i ugurali u automobil u kojem su ih čekali T. A. i Š. Š. Dok su se vozili Š. Š. je maloljetnicu udarao po tijelu - navode u PU Banja Luka.

Ovu otmicu policiji je prijavio neko od očevidaca, pa je na osnovu opisa organizovana potraga za automobilom kojim je maloljetnica odvezena. Ubrzo policija je uspjela da ih locira i zaustavi, a u vozilu su zatekli i 17-godišnju žrtvu koja je po sebi imala vidne povrede.

Smještena u sigurnu kuću

- Efikasnom reakcijom policije osumnjičeni su pronađeni i lišeni slobode. Svi su osumnjičeni za protivpravno lišenje slobode, dok se maloljetnik tereti i za nasilje u porodici, a Š. Š. za krivično djelo nanošenja tjelesnih povreda - rekla je portparol PU Banja Luka Danijela Mučibabić.

O svemu je obaviješten Centar za socijalni rad i maloljetnica je smještena u sigurnu kuću, dok su osumnjičeni sprovedeni na dalju kriminalističku obradu. Sa cijelim slučajem upoznat je tužilac za maloljetnika banjalučkog Tužilaštva koji vodi istragu.

NA VRH

Podijeli članak na