POKUŠAJ UBISTVA

Stravičan napad u Bosanskom Brodu: Prijatelja udario sjekirom u glavu

Nakon svađe Joco M. zgrabio sjekiru i tupom stranom udario Sretu G. u glavu

Joco pronađen i uhapšen. Ilustracija

Piše: O. Matavuljba

5.4.2021

Joco M. (59) iz Bosanskog Broda uhapšen je zbog sumnje da je pokušao ubiti svog prijatelja Sretu G. (65) koga je  sjekirom udario u glavu.

U PU Doboj navode da se napad dogodio u subotu, a osumnjičeni je uhapšen sutradan i predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Doboju. 

Svakodnevno se družili

Nezvanično saznajemo da su Joco M. i Sreto G. bliski prijatelji koji su se svakodnevno družili. Kritičnog dana među njima je došlo do svađe tokom koje je Joco M. zgrabio sjekiru i tupom stranom udario Sretu G. u glavu.

- Za osumnjičenog postoji osnov sumnje da je u Bosanskom Brodu sjekirom nanio tjelesne povrede licu S. G. Povređenom je ukazana ljekarska pomoć u Domu zdravlja u Brodu, nakon čega je prevezen u dobojsku bolnicu na dalje liječenje - rekla je portparol PU Doboj Dragana Kerkez.


Oduzeti sjekira i gumena palica

Cieli slučaj policiji su prijavili ljekari Hitne pomoći nakon čega je osumnjičeni pronađen i uhapšen.

- Po naredbi Okružnog suda u Doboju izvršen je pretres automobila Jetta koje osumnjičeni koristi i tom prilikom je pronađena sjekira sa tragovima crvene boje, nalik na krv, kao i gumena palica. Ti predmeti su oduzeti i poslužit će kao dokaz u daljem krivičnom postupku - rekla je Kerkez.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.