VRHOVNI SUD RS

Ukinuta presuda za ubistvo Siniše Glamočanina: Miletu Rosiću će se suditi ponovo

Mile Rosić (43) iz Bijeljine bio je osuđen na šest godina zatvora zbog ubistva sugrađanina Siniše Glamočanina

O. Matavulj

Glamočanin ubijen 2016. godine

Foto: Avaz


Pogođen s više hitaca iz pištolja

- Prvostepena presuda je ukinuta i predmet je vraćen na novo suđenje Okružnom sudu u Bijeljini - rekla je sekretar Vrhovnog suda RS Jelena Despotović.

Ubistvo se dogodilo 20. jula 2016. godine u blizini Rosićeve kuće u Bijeljini. Glamočanin je pogođen sa više hitaca iz pištolja, a tokom suđenja odbrana je tvrdila da se radilo o nužnoj odbrani.

Glamočanin je kobnog dana došao na prag Rosićeve kuće i kako je odbrana tvrdila prijetio je Rosiću da će ga ubiti i silovati mu kćerku ukoliko ne izađe iz kuće da porazgovaraju. Nakon što su se sastali Glamočanin je laktom udario Rosića u čelo, gurnuo ruku u kožnu torbicu, koja mu je bila obješena oko vrata, i povukao pištolj.

Bježao u strahu od odmazde

Odbrana tvrdi da je Rosić nakon toga, braneći svoj život, pucao u Glamočanina. Nakon zločina Rosić je pobjegao, ali se tri dana kasnije predao policiji. Branilac optuženog je tvrdio da optuženi nije bježao od istražnih organa, već u strahu od odmazde od strane Glamočaninovih prijatelja.

Inače, ovo je drugi put da Vrhovni sud RS ukida prvostepenu presudu u ovom predmetu. Rosić je ranije bio osuđen na 11 godina i dva mjeseca zatvora. Postupak je ponovljen pa mu je izrečena kazna od šest godina.

Više o temi Bijeljina

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na