ISTRAGA

Policija traga za migrantom iz Pakistana koji je ranio dječaka iz Iraka

Tragajući za Pakistancem pronašli su ranjenog Afganistanca koji je učestvovao u sukobu

B. Cerić

Policija na mjestu pucnjave

Foto: Agencije


Policija traga za migrantom iz Pakistana za kojeg se sumnja da je u subotu u pucnjavi u Velikoj Kladuši ranio 8-godišnjeg dječaka iz Iraka. Dječak je ranjen u leđa i nakon što je operiran u bihaćkoj bolnici njegovo zdravstveno stanje je stabilno. 

Kako je za "Avaz" kazao Ale Šiljdedić, portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona, osnovano se sumnja da je u Velikoj Kladuši pucao migrant.

- Tragajući za tim licem, pronašli smo još jednog migranta koji ima lakše povrede ruke od vatrenog oružja. Riječ je o Afganistancu (24) koji je imao prostrijelnu ranu najvjerovatnije iz istog pištolja, a koji je bio na licu mjesta. Jedna od žrtava je on, a druga je dječak koji je slučajno pogođen jer se tamo zatekao. Vidjet ćemo koja je uloga Afganistanca u svemu tome. On se krio, iz straha se nije ni prijavio, međutim zajedno s kolegama iz Službe za poslove sa strancima došli smo do ovih informacija. To lice je potvrdilo da je bilo u tom sukobu. Mi osnovano sumnjamo da je lice koje je pucalo migrant i da je porijeklom iz Pakistana- kaže Šiljdedić.

Sumnja se da se napadač uputio na granicu prema Hrvatskoj  ili je krenuo nazad u Srbiju, jer su migranti  i ranije bježali u Srbiju.  Ipak policija također sumnja da se  skriva negdje na teritoriji USK. 

NA VRH

Podijeli članak na