GP BIH

Na prijelazu Rača otkriveni falsificirani PCR testovi

Radi se o državljaninu Narodne Republike Kine i četiri državljana Sjeverne Makedonije

GP Rača. Ilustracija

A. Ka.

8.4.2021

Pripadnici Jedinice granične policije Bijeljina u srijedu su u dva odvojena slučaja, otkrili pet falsificiranih PCR testova na virus Sars-CoV-2 prilikom graničnih provjera pet stranih državljana, doznaje se iz Granične policije BiH.

Radi se o državljaninu Narodne Republike Kine i četiri državljana Sjeverne Makedonije koji su kontrolirani na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača. Zbog sumnje da je počinjeno krivično djelo falsificiranje isprave, o događajima je obaviješten tužitelj Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, prema čijem su nalogu predmeti ustupljeni službenicima Stanice granične policije Sremska Rača Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.


U proteklom periodu pripadnici Granične policije BiH su tokom obavljanja graničnih provjera na državnoj granici BiH otkrili više od 80 nalaza PCR testa na virus SARS -CoV-2 za koje su iskazane sumnje u njihovu vjerodostojnost.

Najviše falsificiranih testova bilo je od državljana Republike Turske, NR Kine, Sjeverne Makedonije, Savezne Republike Njemačke, Republike Slovenije i dr.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.