PU ZVORNIK

Požar kod Šekovića: Šest sati branili kuće od vatrene stihije

Vatra zahvatila predjele pod šumom, gorjeli nisko rastinje i drveće

Vatrogasci šest sati gasili požar. Srna

A. Ka. / Srna

11.4.2021

Požar koji je jučer izbio u blizini kuća u šekovačkim selima Požioci i Miljanovići ugašen je nakon šestosatne borbe sa vatrenom stihijom, a povrijeđenih nije bilo, rečeno je Srni u Policijskoj upravi Zvornik.

Mladen Lazić, koji je učestvovao u gašenju požara, rekao je Srni da su se dobrovoljci i mještani sela Požioci i Miljanovići u blizini čijih kuća je izbio požar šest sati borili sa vatrom.

- U Požiocima je vatra došla do kuća i prijetila da ugrozi stanovništvo koje je mahom starije i nije u mogućnosti da se izbori sa požarom - rekao je Lazić.

On je dodao da je vatra zahvatila predjele pod šumom i da su gorjeli nisko rastinje i drveće.

- Bio je zahvaćen bio veliki prostor, a problem je što je teren nepristupačan zbog čega je i gašenje bilo problematično, ali na sreću uspjeli smo da se izborimo jer je zemljište vlažno i to nam je išlo na ruku - naveo je Lazić.


Nakon uspješno ugašenog požara dobrovoljci iz Šekovića prešli su na lokaciju u selo Miljanovići.

- Susreli smo se sa istom situacijom. Gore šuma i nisko rastinje. Nakon nekoliko sati gašenja, požar je savladan - rekao je Lazić.

Portparol Policijske uprave Zvornik Miljan Bobar rekao je da je požar u selu Požioci prijavljen u 12:15 sati i da je uspješno lokalizovan uz pomoć policije, Civilne zaštite i mještana.

On je dodao da će policija sačiniti izvještaj o pričinjenoj materijalnoj štiti i proslijediti na dalje postupanje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.