AVAZ SAZNAJE

Uhapšene dvije osobe nakon požara u Zenici, sumnja se na namjernu paljevinu

Deset porodica ostalo bez krova nad glavom

Požar ugasili vatrogasci. Avaz

Piše: A. Ka.

11.4.2021

Deset porodica ostalo je bez krova nad glavom kada je preksinoć, tri sata poslije ponoći, došlo do požara na krovnoj konstrukciji zgrade u zeničkom naseju “Papirna”, tačnije u ulici Saliha Cakana Mulalića.

Odmah po dolasku na lice mjesta, policajci su izvršili evakuaciji stanara. Pripadnici profesionalne vatrogasne Jedinice požar su lokalizirali u 8 sati. Tom prilikom, na sreću, nije bilo povrijeđenih osoba.

Prema zvaničnim informacijama iz policije, po nalogu dežurnog tužioca Tužilaštva ZDK, uhapšene su dvije osobe.

- U 16:10 sati, u ulici Saliha Cakana Mulalića, po naredbi kantonalnog tužioca, uhapšeni su Š. M. (38.) i G. A. (37), obojica iz Zenice. Oni su uhapšeni zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo paljevina i krivično djelo oštećenje, uništenje i nedozvoljeni izvoz spomenika kulture i zaštićenih objekata prirode, te su zadržani u prostorijama za zadržavanje - kažu iz policije.


Podsjetimo, porodice čiji su stanovi stradali u požaru odmah jučer po saznanju za ovaj događaj posjetio je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, te im obezbijedio alternativni smještaj dok se ne sanira pričinjena šteta.

Osim smještaja, bit će im osigurana i jednokratna pomoć.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.