MUP KANTONA SARAJEVO

Uhapšena dva dilera, oduzeti puška, pištolj, spid i marihuana

Akciju izveli pripadnici Odjela za droge u saradnji sa PU Novi Grad Sarajevo

Akciju proveo MUP KS. Arhiva

B. C.

13.4.2021

Djelujući po naredbi Općinskog suda u Sarajevu, pripadnici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, Sektora kriminalističke policije - Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo u saradnji sa pripadnicima PU Novi Grad , izvršili su pretres  automobila Passat, kao i pretres stana i pratećih prostorija u ulici Saliha Behmena, koji koristi N. B. (35)


Pretres u stanu i pratećim prostorijama

- Tom prilikom je pronađeno i oduzeto oko 200 grama materije koja asocira na opojnu drogu spid, digitalna vaga, pištolj marke CZ M-57, kalibra 7,62 milimetra sa okvirom i pet metaka istog kalibra. Također, izvršen je pretres stana i pratećih prostorija u ulici Sulje Jahića, općina Novi Grad Sarajevo koji koristi A.T. (28) od kojeg je oduzeta jedna puška sa pripadajućim okvirom, bez municije, paketić sa materijom koja asocira na opojnu drogu spid, jedan paketić sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu i jedna tableta koja acocira na opojnu drogu ekstazi, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.


O svemu obaviješten tužilac

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 238. stav 1. KZ F BiH (Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga) i člana 74. ZONDINOM-a Kantona Sarajevo (Posjedovanje vatrenog oružja bez odobrenja nadležnog organa), N. B. je lišen slobode, dok je A.T. lišen slobode, zbog posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga i nedozvoljenog držanje oružja ili eksplozivnih materija.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uhapšeni su predati u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Nastavlja se kriminalistička obrada nad uhapšenima.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.