UČESTALE PREVARE

"Miralem iz Modriče" ojadio dvojicu ljudi: Obećao jeftinu naftu, ostali i bez goriva i bez novca

Varalica je od jedne osobe uzeo 1.000, od druge 1.500 maraka, obećavši im 1.000, odnosno 1.500 litara nafte

H. Čalić

Policija traga za počiniocem

Foto: Ilustracija


Ovih dana učestale su prevare naivnih ljudi na području Modriče i Doboja.

Policiji u Modriči jučer su se obratila dva muškarca i prijavili prevaru na koju su nasjeli, a radi se o kupovini jeftine nafte. Oni su, naime, stupili u kontakt sa osobom koja se predstavila kao „Miralem iz Modriče“ koji će im nabaviti jeftinu naftu u Radineriji ulja u Modriči. Varalica je od jedne osobe uzeo 1.000, od druge 1.500 maraka, obećavši im 1.000, odnosno 1.500 litara nafte.

Rekao je da treba samo da dođu pred Rafineriju nafte, gdje će ih čekati i isporučiti jeftinu naftu. Kada su lakovjernici došli pred Rafineriju, varalice nije bilo, uzalud su ga čekali te su slučaj prijavili policiji.

Sličan događaj dogodio se 7. aprila u Doboju. Dvojica nepoznatih muškara su se predstavili kao radnici Rafinerije ulja u Modriči i obećali su mu jeftinu, regresiranu naftu, te su od Dobojlije uzeli 1.400 maraka. Tek kasnije, Dobojlija je vidio da je prevaren i da od „regresirane nafte“ nema ništa, pa je prevaru prijavio policiji.

Iz Policijsje uprave Doboj apeluje na građane da ne nasjedaju na lake prevare i obećanja i da slučajeve i pokušaje prevare prijave policiji.

NA VRH

Podijeli članak na