DETALJI DRAME U GRAČANICI

Iz olupine Forda čuli su se jezivi krici, žena koja je spašena u zadnji tren smještena na intenzivnu njegu

Fatima A. iz Srebrenika ostala zarobljena u Fordu koji je prignječio teški kamion

H. Čalić

Dramatični transport teško povrijeđene žene

Foto: H. Čalić


Dan nakon dramatičnog spašavanja života Fatime A. (48) iz Srebrenika, u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jučer u 16 sati na regionalnom putu Gračanica - Srnice u naselju Soko, na koju se dok je upravljala Ford Fokusom prevrnuo teški kamion vlasništvo „Dževad-prom“, i danas je tema u Gračanici i okolini.

  • Čamdžić: Iz vozila se čuo plač

    Čamdžić: Iz vozila se čuo plač

    Foto: H. Čalić


Nakon što se nesretna žena našla zarobljena u smrskanom Fordu, pod kamionom nastala je neviđena borba za njezin spas. Pet gračaničkih vatrogasaca na čelu sa komandirom Dževdetom Čamdžićem, pet medicinara Hitne pomoći, Abdulah Spahić sa traktorom, ženi ispod kamiona nisu mogli prići da je izvuku, a ona je plakala i dozivala upomoć.

Tada su dovezene dvije velike autodizalice i operacija spašavanja je urodila plodom.

Tačno u 17.25 sati Fatima A. je izvučena iz olupine i upućena je u UKC u Tuzli.

  • Dizalicom uklonjen teški kamion

    Dizalicom uklonjen teški kamion

    Foto: H. Čalić


- Do zarobljene žene, čiji se plač čuo pedesetak metara i jezivo dozivanje upomoć, ne bi se moglo doći, jer se nalazila u smrskanom putničkom vozilu kojeg je prignječila kabina teškog kamiona, da nismo angažirali dvije snažne autodizalice iz firmi „Grapkić prijevoz“ i „Bos-kom“. U ovoj složenoj operaciji spašavanja jednog života su nam pomogli i radnici firme „Bos-kom“ te mještanin Abdulah Spahić sa traktorom. Nakon što su dizalicama slupani automobil oslobodili, izvukli smo ženu. Upotrijebili smo specijalna klješta i sijekući lim, ženu smo oslobodili. Ovo je bila jedna od složenijih operacija spašavanja u saobraćajnim nesrećama - kaže komandir vatrogasaca Dževdet Čamdžić.

Iz UKC Tuzla, jutros su nam kazali da se pacijentica nalazi na intenzivnoj njezi, sa teškim tjelesnim povredama, ali je stabilna, samostalno diše i komunikativna je. 

Više o temi Gračanica

LJUBAV NE POZNAJE GRANICE
Dino iz Gračanice 50 godina ujutro gleda Francuskinju Lilijan

Više o:

Gračanica Nesreća
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na