SRBIJA

Pao i saradnik Darka Šarića: Uhapšen zbog izdržavanja kazne

Vujanović je optužen da je sa Šarićem i Goranom Sokovićem organizovao grupu za trgovinu kokainom

A. Ka. / Kurir.rs

Darko Šarić: Osuđen na 14 godina

Foto: Agencije


Željko Vujanović, brat Darka Šarića, uhapšen je danas u Kragujevcu.

Nezvanično, Vujanović je uhapšen i sproveden na izdržavanje kazne po ranijoj presudi. Vujanović je brat od tetke narko-bosa Darka Šarića. Bio je uhapšen u akciji "Balkanski ratnik".

Vujanović je optužen da je sa Šarićem i Goranom Sokovićem organizovao grupu za trgovinu kokainom, i pred vijećem Specijalnog suda u ranijim ročištima je objasnio svoj odnos sa Šarićem, negirajući ono što mu tužilaštvo stavlja na teret.

Vujanović je, također, istakao da se nikada neće odreći brata Darka dodavši da su otvorili klub "Kazino" u Kragujevcu. Prije toga bio je košarkaški reprezentativac, zatim je trenirao djecu.

Prema njegovim riječima u jedinoj izjavi "Večernjim novostima" 2001. godine otišao je u Italiju gdje je radio kao obezbjeđenje.

- U Kragujevcu me svi znaju, nisam opasan momak - kazao je tada Vujanović i objasnio da je dosta putovao u Italiju i da tamo ima mnogo prijatelja.

Skoro sva putovanja vezana su za takmičenja pasa. Kazao je i da je bio u skoro svim italijanskim gradovima, ali ne i u Tireniji i Pizi, gde je policija zapljenila oko 200 kilograma kokaina.

- Sa Darkom sam se od prve polovine 2008. viđao u Crnoj Gori i to su uglavnom bile porodične proslave - objasnio je svojevremeno Vujanović.

Darko Šarić je osuđen tada na 15 godina zatvora, a na istu kaznu zatvora osuđen je i Goran Soković, koji je u bijgu i kojem se sudilo u odsustvu. Željko Vujanović osuđen je na 14 godina zatvora.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na