KRAĐE NIJE BILO

Obrat u istrazi u Odžaku: Ispod kreveta pronađeno 17.000 KM, žena puštena na slobodu

Policiji prijavljena žena iz Mravića da je navodno ukrala iz kuće 20.000 KM

N. Trogrlić

Policija istražila slučaj

Foto: Ilustracija


Istraga u svezi krađe 20.000 maraka iz kuće H.D. u Odžaku dobila je neočekivani obrat,a uhapšena žena koju su sumnjičili za krađu spomenute sume novca jučer je puštena na slobodu,saznaje "Avaz" iz policijskih izvora.

- Jedan član domaćinstva u kojem je osam dana boravila 66-godišnja F. Š. iz Mravića u općini Doboj-jug je ženu prijavio da je ukrala 20.000 maraka. Istog dana policija je u Mravićima,na traženje odžačke policije,uhapsila F. Š. i predala je odžačkim krim-inspektorima. Od trenutka hapšenja F. Š. je negirala krađu i na kraju se obistinilo da ona nije lagala i da nije ukrala novac! Naknadnim pretraživanjem kuće ispod kreveta je pronađena kutija u kojoj je bilo 17.000 maraka,a ne kako je prijavljeno-kaže dobro upućeni izvor iz policije.

S obzirom da je istraga vođena pod nadzorom Kantonalnog tužiteljstva iz Orašja dežurna tužiteljica je izdala naredbu da se F.Š. pusti na slobodu i da tu nema elemenata njene krivične odgovornosti.

Nije rečeno da li će itko odgovarati za lažno prijavljivanje djela i otkuda je prijavljena krađa 20.000 maraka,a u kutiji je naknadno pronađeno 17.000 maraka.

Više o:

Odžak Istraga Krađa
NA VRH

Podijeli članak na