AVAZ SAZNAJE

Užas u Sarajevu: Djevojka prijavila da ju je silovao taksista u vikendici u Semizovcu

Djevojka je imala vidne povrede po tijelu te je u svojoj prijavi navela da ju je osumnjičeni tukao prilikom prisiljavanja na seksualni odnos

Slučaj prijavljen jutros. Ilustracija

Piše: A. Aljimi

18.4.2021

Kriminalistički inspektori i uniformisani policajci Policijske uprave Centar MUP-a Kantona Sarajevo rasvijetlili su danas slučaj silovanja koje je jutros oko 8 sati prijavila djevojka iz Sarajeva, saznaje portal „Avaza“.

Naime, djevojka je policajcima ispričala detalje šokantnog događaja kazavši da ju je u jednoj vikendici na području Semizovca napastvovao 25-godišnji taksista. Također, djevojka je imala vidne povrede po tijelu te je u svojoj prijavi navela da ju je osumnjičeni tukao prilikom prisiljavanja na seksualni odnos.

Žrtva je noć ranije bila sa prijateljicama, a taksi su pozvale u naselju Koševsko Brdo. Pripadnici PU Centar su imali indicije o kome se radi te su vrlo brzo pronašli taksistu i uhapsili ga. Nakon silovanja taksista je prema navodima prijave dovezao djevojku na područje Općine Centar. Ona se poslije toga obratila ljekarima, a potom i policiji.

Kako nezvanično saznajemo saslušano je i nekoliko svjedoka koji su potvrdili navode iz djevojkine prijave.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.