AVAZ NA LICU MJESTA

Taksista kojeg je djevojka prijavila za silovanje u Semizovcu predat Tužilaštvu

Osumnjičeni Mirnes Osmanović sinoć je uhapšen nakon prijave djevojke

B. C.

Tužilaštvu Kantona Sarajevo predat je osumnjičeni taksista Mirnes Osmanović koji je sinoć uhapšen nakon prijave djevojke da ju je tukao i silovao u vikendici u Semizovcu

- Bit će zadržan 24 sata i u zakonskom roku će biti ispitan. Nakon toga će postupajući tužilac odlučiti o daljim mjerama-kazala je za "Avaz" Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS.

Podsjetimo, kriminalistički inspektori i uniformisani policajci Policijske uprave Centar MUP-a Kantona Sarajevo rasvijetlili su jučer slučaj silovanja koje je oko 8 sati prijavila djevojka iz Sarajeva.

Naime, djevojka je policajcima ispričala detalje šokantnog događaja kazavši da ju je u jednoj vikendici na području Semizovca napastvovao 25-godišnji taksista. Također, djevojka je imala vidne povrede po tijelu te je u svojoj prijavi navela da ju je osumnjičeni tukao prilikom prisiljavanja na seksualni odnos.

Žrtva je noć ranije bila sa prijateljicama, a taksi su pozvale u naselju Koševsko Brdo. Pripadnici PU Centar su imali indicije o kome se radi te su vrlo brzo pronašli taksistu i uhapsili ga. Nakon silovanja taksista je prema navodima prijave dovezao djevojku na područje Općine Centar. Ona se poslije toga obratila ljekarima, a potom i policiji.

Saslušano je i nekoliko svjedoka koji su potvrdili navode iz djevojkine prijave.

Više o temi Sarajevo

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na