ISTRAGA MUČNOG SLUČAJA

Tužilac predložio da se odredi pritvor taksisti osumnjičenom za silovanje mlade Sarajke

Prijedlog za pritvor upućen je zbog bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao prikriti dokaze i utjecati na svjedoke

Privođenje osumnjičenog Osmanovića. Avaz

Piše: Ad. A.

20.4.2021

Postupajući tužilac predložio je sudiji za prethodni postupak Općinskog suda u Sarajevu da odredi jednomjesečni pritvor Mirnesu Osmanoviću (25), taksisti osumnjičenom za silovanje, potvrdila nam je Azra Bavčić, portparol sarajevskog tužilaštva.

Prijedlog za pritvor upućen je kako je navela zbog bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao prikriti dokaze i utjecati na svjedoke, odnosno da bi mogao ponoviti krivično djelo te zbog velikog uznemiranja javnosti.

Podsjećamo da je Osmanovića djevojka iz Sarajeva prijavila da ju je silovao u vikendici u Semizovcu.

Naime, djevojka je policajcima ispričala detalje šokantnog događaja kazavši da ju je u jednoj vikendici na području Semizovca napastvovao taksista. 

Također, djevojka je imala vidne povrede po tijelu te je u svojoj prijavi navela da ju je osumnjičeni tukao prilikom prisiljavanja na seksualni odnos.

Žrtva je bila sa prijateljicama, a taksi su pozvale u naselju Koševsko Brdo. Taksista ju je prema njenoj izjavi odveo u vikendicu u Semizovcu gdje ju je pretukao i silovao.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.