SARAJEVO

Tužilaštvu predat diler Tarik Panjeta: Policajcima predao kilogram spida

Panjeta uhapšen u akciji "Kasper 2" Odjela za narkotike MUP-a KS

Privođenje Tarika Panjete. E. Hasić

Piše: B. C.

21.4.2021

Tužilaštvu Kantona Sarajevo danas je predat Tarik Panjeta (30) koji je jučer zajedno sa S. J,. iz Hadžića uhapšen u akciji pripadnika Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga MUP-a KS kodnog naziva „Kasper 2“ u kojoj su oduzeli drogu i oružje.

Policajci su jučer pretresli stan u ulici Kulovića i poslovni prostor u ulici Šenoina u centru Sarajeva.

Tom prilikom pronašli su pištolj, kalibra 6.35 milimetara sa pripadajućim šanžerom bez municije, pištolj kalibra 7,65 milimetara sa pripadajućim šanžerom i tri metka istog kalibra, pištolj nepoznate marke sa pripadajućim šanžerom i metkom, PVC paketić kokaina, težine pet grama, dvije PVC kesice spida, težine 80 grama, 11 PVC kesica u kojim su se nalazile 53 tableta ekstazija.

Oduzeti su PVC paket-tobolac u kojem se nalazilo 1.106 grama spida, PVC paketić spida, težine sedam grama, PVC paketić spida, težine tri grama, PVC paketić sa 16 grama marihuane i digitalna vaga za precizno mjerenje i vaganje na kojoj se nalaze tragovi droge.

Jučer u 13 sati policajci su pretresli kuću u ulici Donja Raštelica u Hadžićima, koju koristi S. J. Policajci su zatekli PVC paketić sa tri grama spida, PVC paketić, također, spida, težine 13 grama, PVC paketić marihuane i mobitel.

Panjeta je, kako nam je dan ranije izjavio njegov advokat Omar Mehmedbašić, samoinicijativno predao kilogram spida te kazao da je namijenjen za njegove potrebe. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.