HAPŠENJE U BEČU

Raskrinkan lažni srbijanski doktor: "Kasapin" estetskim operacijama uništavao žene u iznajmljenim stanovima

Intervencije mu koštale oko 400-500 evra

Operacije obavljao u iznajmljenim stanovima. Ilustracija

A. Ka.

27.4.2021

Srbijanac (33) je uhapšen u Beču jer se lažno predstavljao kao doktor i izvodio estetske intervencije nakon kojih su pojedine klijentkinje završile u bolnici.

Kako pišu austrijski mediji, tretmane je radio u stanovima koje je iznajmljivao preko popularne aplikacije AirBnb. Jedna žena koja je povrijeđena tokom zatezanja lica nitima, upravo je povrijeđena u stanu koji je lažni doktor iznajmio preko aplikacije.

- On je iznajmljivao stanove preko Airbnb-ija i tu vršio svoje estetske tretmane. Zanimljivo je da se na mrežama predstavljao kao Bjuti dok, a da su cijene koje je isticao bile višestruko niže od uobičajenih. Naprimjer, intervencija koja kod zvaničnih estetskih hirurga košta 3.000 eura, kod Srbijanca je koštala između 400 i 500 eura - navodi izvor austrijskih medija.

Srbijanac, koga su mediji nazvali "kasapin", uhapšen je nakon što ga je žena prijavila da joj je isjekao lice, stavio šavove, ali da konci koji je trebalo da nestanu nikada nisu nestali.

- On je rođen u Austriji, savršeno govori njemački jezik, ali ne posjeduje nikakvo medicinsko obrazovanje - utvrdila je policija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.