SLUČAJ MEMIĆ

Tužilaštvo traži još tri mjeseca pritvora za Dupovca i Mutapa

Policajac Hasan Dupovac i Zijad Mutap, otac Alise Mutap terete se za organizirani kriminal i zataškavanje ubistva Dženana Memića

Dupovac i Mutap na ranijem ročištu u sudnici Suda BiH. Sceranshot

Piše: Admir Aljimi

27.4.2021

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine predložilo je Sudu BiH da se Zijadu Mutapu i Hasanu Dupovcu, koji su osumnjičeni za organizovani kriminal i pomoć počinitelju nakon krivičnog djela u slučaju "Dženan Memić", produži pritvor za još tri mjeseca.

Zijada Mutapa, oca Alise Mutap, bivše djevojke ubijenog Dženana Memića, s kojim je u vrijeme nesretnog događaja bila skupa u Velikoj aleji na Ilidži, i Dupovca, bivšeg šefa Odjela za saobraćajne nesreće MUP-a KS, uhapsila je SIPA prije po naredbi Tužilaštva BiH.

Podsjećamo, Mutapu i Dupovcu pritvor je određen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke ili prikrivati dokaze. Osim toga, državni tužilac je naglasio i da postoji opasnost od narušavanja javnog reda i mira ukoliko se osumnjičenima ne odredi pritvor.

U međuvremenu je uhapšen i pritvoren i policajac Josip Barić koji se sumnjiči da je sakrio krvavi džemper Alise Mutap koji je kasnije predat njenoj porodici nakon čega je uništen.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.