SARAJEVO

Kod Admira Zukaja koji je na Dobrinji odbacio kašikaru, pronađeni paketići spida

Policija izvršila pretres Opel Astre i stana koji koristi Zukaj

Piše: B. C.

29.4.2021

Zukaj: Uhapšen na Dobrinji. Facebook

Admira Zukaja (29) koji je jučer na Dobinji odbacio ručnu bombu kada je shvatio da ne može pobjeći, službenici Odjela za borbu protiv zloupotreba opojnih droga Uprave policije MUP-a KS su,  uhapsili su zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija i posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga.

Prema saopćenju MUP-a Kantona Sarajevo koje je navelo inicijale  uhapšenog, policijski službenici su na osnovu saglasnosti dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva KS i sudije za prethodni postupak Općinskog suda Sarajevo, izvršili pretres  vozila Opel Astra ( K63-O-966) u kojem se nalazio 29-godišnjak.  Tom prilikom su pronašli ručnu bombu kašikaru i jedan pvc paketić sa sadržajem  materije bijele boje koja asocira na opojnu drogu spid, težine tri grama. 


- Nakon toga policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga su izvršili pretres stana u ulici Omera Dolovčića, koji koristi A.Z. i tom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti: jedan pvc paketić sa sadržajem materije bijele boje koja asocira na opojnu drogu spid težine 27 grama, jedan manji paketić sa sadržajem materije bijele boje koja asocira na opojnu drogu spid težine 0,35 grama, jedna kesica sa patent zatvaračem u kojoj se nalazi pvc kartica sa natpisom „Ultra“ i manjom količinom materije bijele boje koja asocira na opojnu drogu spid- navedeno je u saopćenju MUP-a KS.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a Zukaj je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.