KPZ MOSTAR

Saznajemo: Fatalna Sunita se pokušala objesiti u pritvorskoj ćeliji

Kako nam je neslužbeno potvrđeno iz izvora bliskih KPZ-u Mostar, ona se namjeravala objesiti pomoću plahte, a zatvorske policajce je alarmirala njena cimerica iz ćelije

Hindić: Čeka je novo suđenje. Arhiv "Avaza"

Piše: Meliha Smajkić

29.4.2021

Više od dva mjeseca koliko je proteklo da joj je Vrhovni sud Federacije BiH ukinuo presudu Kantonalnog  suda u Mostaru kojom je osuđena na tri i po godine zatvora zbog ubistva mostarskog ugostiteljska Nine Ivankovića (55), Sunita Hindić (22) je preksinoć, kako saznajemo, pokušala samoubistvo vješanjem u pritvorskoj ćeliji Kazneno-popravnog zavoda (KPZ) Mostar.

Kako nam je neslužbeno potvrđeno iz izvora bliskih KPZ-u Mostar, ona se namjeravala objesiti pomoću plahte, a zatvorske policajce je alarmirala njena cimerica iz ćelije.

Iz Uprave KPZ-a Mostar nisu željeli komentirati ovaj slučaj, ali su nam potvrdili da je Hindić u 22.15 sati odvezena na pregled u bolnicu te je u zatvor vraćena pola sata kasnije.

KPZ Mostar: Bila na pregledu. Arhiv "Avaza"

Za sada nije poznato je li Hindić izrečena disciplinska mjera zabrane posjeta, kao što je to bio slučaj koncem februara prošle godine, kada je u naletu bijesa, kako je to rečeno, razbila staklo na prozoru u svojoj ćeliji te se posjekla po rukama, dok je zatvorskim čuvarima koji su intervenirali upućivala pogrdne riječi psovke.

Iako se i tada iznosilo da je pokušala suicid, iz Uprave su tada kazali da je odbila ljekarski pregled i smatrali su da takvim ponašanjem, zapravo, samo želi skrenuti pažnju na sebe.

Također, njoj je u još jednom slučaju izrečena mjera zabrane posjeta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.