RASVIJETLJENA KRAĐA

Pali kradljivci koji su opuhali hotel "Brioni" na Ilidži: Vlasnik ojađen za 50.000 KM

Radi se o Š. Č. (28), E. S. (23) i E. H. (44)

Policajci priveli osumnjičene. Arhiv

Piše: A. Ka. - Ad. A.

2.5.2021

Sarajevski policajci rasvijetlili su krađu u hotelu "Brioni" u ulici Osik na Ilidži te su uhapsili trojicu lopova.

Radi se o Š. Č. (28), E. S. (23) i E. H. (44). Priveden je i S. P. (43), koji se sumnjiči za krivično djelo prikrivanje.

Nisu birali

Krađu je prijavio vlasnik hotela. Prema navodima iz prijave, sve se odigralo u periodu od 22. do 29. aprila. Iz hotela su odnijeli više predmeta i stvari, kao i novac, čime je, prema izjavi vlasnika, pričinjena materijalna šteta od skoro 50.000 KM.

Među ukradenim stvarima bili su televizori, aparati za kafu, nakit te niz drugih predmeta i stvari koji su činili inventar hotela. Kako saznajemo, lopovi nisu birali pa su tako ukrali i lakoholna pića i jestivo ulje, mirkovalne peći, motorne pile, gume za vozila...

Istražitelji su tragajući za počiniocima ostvarili saradnju sa kolegama iz Policijske uprave Istočno Sarajevo i Federalnom upravom policije. Na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu, pretreseno je više objekata na području Kantona Sarajevo i Istočnog Sarajeva. Tom prilikom pronađeni su ukradeni predmeti i stvari, kao i drugi predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Opsežna istraga

U opsežnoj istrazi saslušano je osoba u svojstvu svjedoka.

Osumnjičeni su nakon završene kriminalističke obrad, po uputi dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, otpuštena iz službenih prostorija, dok će izvještaj o počinjenim krivičnim djelima nadležnom tužilaštvu biti dostavljen redovnim putem.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.