BANJA LUKA

Prijavio da mu je provaljeno u stan, a policija ga uhapsila zbog lažnih dokumenata

U stanu T.B. pronašli slovenski pasoš na ime Sami Pjanić, a zbog provale uhapšeni D.D. i O.A. privedeni zbog provale

U pretresu našli lažnba dokumenta. Ilustracija

Piše: Ad. A.

4.5.2021

Pripadnici Policijske uprave Banja Luka uhapsili su T.B. iz Slovenije zbog sumnje da je falsifikovao dokumente, kao i D.D. iz Banje Luke, te O.A. iz Laktaša zbog sumnje da su provalili u stan koji je navodni državljanin Slovenije koristio.

Naime, T.B. je 1. maja prijavio policiji da je provaljeno u stan koji on privremeno koristi.

Policija je ubrzo u vezu s ovom krađom dovela O. A. i D. D, međutim otkrili su i da T.B. koristi falsifikovane dokumente.

- Kod O. A. i D. D. pronađeni su i oduzeti predmeti koji potječu iz navedenog krivičnog djela. Policajci su operativnim radom na terenu, došli do saznanja da T.B. koristi falsifikovana dokumenta, te je na osnovu naredbe Osnovnog suda Banja Luka izvršen pretres stana koji koristi i tada su su pronađeni i oduzeti falsifikovani pasoš i vozačka dozvola Republike Slovenije na ime Sami Pjanić, mobitel, kartice kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela. Nakon kriminalističke obrade T.B. je predat Terenskom centru za strance Banja Luka radi preduzimanja mjera i radnji iz njihove nadležnosti - navodi se u saopštenju Policijske uprave Banja Luka.

Iz banjalučke policije dodaju da se O. A. također sumnjiči da je 29. aprila ove godine provalio u kuću na području Banje Luke, odakle je ukrao torbicu s novcem i ličnim dokumentima.

- Kod O. A. su pronađeni i oduzeti predmeti koji potječu iz ovog krivičnog djela, te će biti vraćeni oštećenom- zaključuje se u saopštenju.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.