BANJA LUKA

Na suđenju za ubistvo navijača "Borca", majka nastradalog Čamberu dobacila: "Ubico !"

Milan Đurđević priznao krivicu, presuda u petak

Privođenje Dalibora Čambera. Avaz

Piše: O. Matavulj

4.5.2021

Milan Đurđević (43) iz Laktaša u Okružnom sudu u Banjoj Luci priznao je krivicu po optužnici za pomaganje Daliboru Čamberu (47) nakon ubistva navijača FK "Borac" Duška Savanovića (24) i ranjavanja Alekse Babića (22) ispred benzinske pumpe "Nis" u Trnu.

Presuda će biti izrečena u petak, a postupak protiv njega je razdvojen u odnosu Čambera kome se suđenje nastavlja 19. maja.

Prije razdvajanja postupka roditelji ubijenog Duška, Miodrag i Vesna Savanović u sudnici su negodovali jer su smješteni da sjede u zadnjem redu, odakle nisu mogli čuti predsjednika sudskog vijeća Dragana Uletilovića.


Sudija pozvao oštećene da se suzdrže

Po najavi da će Đurđević priznati krivicu sudija je zamolio roditelje, kao i sve svjedoke da nakratko izađu. Kada su se vraćali u sudnicu ožalošćena majka nije mogla da se suzdrži pa je, u prolazu pored Čambera, dobacila: "Ubico!".

Reagovao je sudija Uletilović pitajući da li je čuo nekakav komentar, upozoravajući da to neće tolerisati. Odgovorio mu je Miodrag Savanović: "Niste čuli ništa nepoznato!". Sudija ih je pozvao da se suzdrže od komentarisanja, navodeći da svi moraju imati poštovanja, pa je ožalošćeni otac uzvratio: "Vidim kako nas poštujete... Kao na pijaci!".

- Da vas više nisam čuo - odbrusio je Uletilović, ponavljajući da, bez obzira na situaciju u kojoj se nalaze, i roditelji moraju imati strpljenja. Potom im se i izvinuo.

Miodrag je dobacivao i Đurđevićevom braniocu Duški Bogojević, koja je izašla ispred sudnice da s njim porazgovara i situacija se smirila.


Privođenje Milana Đurđevića. Avaz

Nakon kraće pauze sud je prihvatio Đurđevićevo prizanje. U završnoj riječi tužilac Aleksandar Simonović je istakao da dokazi potvrđuju da je Đurđević počinio krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela, tražeći da se kazni u skladu sa zakonom.

Duška Bogojević je istakla da njen klijent uopšte nije znao da je Čamber naoružan, pojašnjavajući da su na pumpu došli da kupe cigarete.

- Đurđević je u to uključen iz neopreznosti i neznanja da će do sukoba uopšte doći. On je od starta priznao krivicu i u policiji ispričao kako se sve desilo. Razumijem reakcije ožalošećenih roditelja i mi smo predlagali da se sklopi sporazum, da ne idemo u suđenje i ne izlažemo porodicu dodatnim traumama, ali za to nije bilo sluha druge strane - rekla je Bogojević.

Naglasila je da je činjenica da je Đurđević nakon zločina odvezao Čambera kući.


Čamber kazao da se kaje

- To su momenti. U tom trenutku Čamber je i prema njemu okrenuo pištolj i rekao mu da ga vozi. I sam je bio ugrožen i nije znao kako će Čamber reagovati. On je porodičan čovjek, otac dvoje djece. Iskreno se kaje i nije mogao sebi da dođe zbog toga što se desilo. Da je nekako mogao, sigurno bi spriječio zločin - istakla je Bogojević.

Čamber je ponovo u sudnici izjavio saučešće porodici ubijenog, navodeći da se iskreno kaje zbog svega.

Zločin se dogodio 31. decembra na pumpi "NIS petrol" u Trnu. U optužnici se navodi da je na parkingu došlo do sukoba i Čamber je izvukao pištolj i pucao u zadnji lijevi točak Mercedesa u koji su sjeli Savanović i Babić. Oni su pokušali da se udalje, ali ih je optuženi zaustavio. Babić je izašao iz vozila i Čamber mu je pucao u stopalo i krenuo za njim, ali ga je Savanović udario šakom i oborio. Iz ležećeg položaja Čamber je ispalio treći hitac u leđa Savanoviću nanijevši mu prostrelnu ranu karlice i trbuha od koje je preminuo u bolnici.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.