BEOGRAD

Prijavili da je Amerikanac kojeg su brutalno ubili umro prirodnom smrću

Čuli smo buku u toku noći, muziku, viku, svađu, ali to se iz Vladimirove kuće čulo i ranije, a i ko da izađe da zaviruje, kaže komšinica

Policija na licu mjesta. Blic

Ad. A. / Blic

6.5.2021

Nakon što su, kako se sumnja, ubili Gavina Glima (54), tri osobe uhapšene zbog ubistva pozvale su policiju i prijavile da je sa njima u kući čovjek koji je preminuo i da na njegovom tijelu nema nikakavih povreda, iako je muškarac bio masakriran, piše „Blic“ o stravičnom ubistvo koje se dogodilo u Beogradu.

- Čuli smo buku u toku noći, muziku, viku, svađu, ali to se iz Vladimirove kuće čulo i ranije, a i ko da izađe da zaviruje. Ujutro je došla policija, rekli su da je neka Marina zvala policiju i nju traže. Rekla sam im prezimena nas koji živimo ovdje i kažem da na ovom broju ne živi nijedna Marina. Ona je tada izašla iz Vladimirove kuće i počela da priča, govorila je kako je tu mrtav čovjek, da su ga pronašli na okretnici autobusa 65, neprestano je pričala - počinje priču za "Blic" prva komšinica Vladimira Đorđevića u čijoj se kući zločin dogodio.

Prema riječima komšinice, žena je tada ispričala da su Amerikanca pronašli na autobuskom stajalištu koje se nalazi u blizini kuće i da se žalio na bolove u želucu.


Zatekli mrtvaca

- Pitali su je da li ima povrede po tijelu, a ona im je rekla: "ne, žalio se da ga boli želudac". Izašli su tada iz kuće i njih dvojica i ja Vladimiru kažem: "Budalo, šta ti je to trebalo, šta si uradio", a on pijan, ne zna ni šta priča i kaže mi: "Šta ja imam s tim, umro je"... Policija je tada ušla i zatekla mrtvog čovjeka u hodniku pored ulaznih vrata. Valjda je pokušao da biježi, pa su ga tu sustigli i ubili - priča komšinica.

Kuća u kojoj se zločin dogodio. Blic

Prizor koji su zatekli bio je suprotan onome što je Marina J. (38) policajcima rekla - tijelo nesretnog Amerikanca bilo je unakaženo!

- Odmah su rekli da mu je glava smrskana. Kažu da su ga tukli ga čime su stigli: saksijama, pepeljarama, sjekirom. I onda su policajci njih troje razdvojili da ih ispitaju. Žena je pričala najviše, muškarci ponešto, ali su svi rekli različite priče o tome šta se dogodilo - nastavlja sagovornica "Blica" i dodaje da su Marina J. i R. B. (35) i ranije dolazili povremeno kod Vladimira, ali da ubijenog ranije nisu viđali.

Nakon što je pronađeno tijelo muškarca, policija je započela uviđaj koji je trajao jučer cjeli dan.

Tri policijska vozila i jučer su bila ispred kuće, a policajci pretražuju i okolinu kako bi pronašli sve predmete kojima je Glim udaran do smrti.

- Vidjeli smo kad su ih hapsili, svi su bili pijani. Kad su ih odveli policija je ostala do pet i niko više nije dolazio. Od Vladimirovih nema ni ko da dođe. Žena mu je umrla, onda i sin od droge, kćerka je u zatvoru, a on ima kuću, ali živi kao beskućnik. Družio se sa skitnicama, pijanicama, tu ih je dovodio - objašnjava ona.


Bio pijan

Neposredno prije ubistva, kako smo saznali, Glim je viđen u ulici Strahinjića Bana i Skadarliji u vidno alkoholisanom stanju.

- Vidjeli smo ga prije nego što je ubijen i bio je jako pijan, popričao je sa mojim poznanikom. I prije toga je nekoliko puta viđan, prolazio je ovuda i tada je bio pijan - ispričala je novinarima "Blica" jedna od konobarica iz lokala u ulici Strahinjića Bana i dodala:

- Pokušao je da uđe u hostel preko puta, ali valjda ga nisu primili. Onda je legao na klupu ispred i tu je spavao. Ustao je u jednom trenutku i otišao, a stvari su mu ostale. Stajale su tu sve do jučer kada smo mi prijavili, a onda je došla policija, mnogo ljudi, gledali su te stvari, pretresali - zaključila je.

U hostelu za koji se misli da ga je ubijeni muškarac posjetio prije smrti potvrđuju da je jedan strani državljanin bio da traži prenoćište, ali da je odbijen i da to vjerovatno jeste Glim, ali da ne mogu da sigurnošću da tvrde.


Obavili uviđaj. Blic

- Bio je jedan strani državljanin i tražio je prenoćište, ali je bio pijan, a mi kad vidimo nekoga ko je pijan, ko nema stvari i slično, mi ga i ne primamao, jer nam je iskustvo pokazalo da takvi ne dolaze da prespavaju nego da kradu, tako da je taj čovjek odmah odbijen. Znali smo da ga nećemo primiti i nismo mu ni tražili dokumenta, zato ne mogu sa sigurnošću reći da je to bio ubijeni muškarac, mada vjerovatno jeste - rečeno nam je u hostelu.

Podsjetimo, ubistvo iz koristoljublja, dogodilo se u noći između 3. i 4. maja u kući Vladimira Đorđevića u ulici Veljka Dugoševića na Zvezdari. Ubijeni čovjek je američki državljanin, koji je, prema navodima, u Srbiju došao u decembru prošle godine zbog ljubavi.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.