MUP ZDK

Akcija u Zenici: Žena u stanu krila kilogram droge

Pronađeno 800 grama spida i 200 grama marihuane

A. Ka.

Oduzeti droga i oružje

Foto: MUP ZDK


Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK) uhapsili su četrdesetjednogodišnju Zeničanku T. E. te su u pretresu stana koji koristi pronašli oko kilogram droge.

- Tokom pretresa pronađeno je 800 grama praha, upakovanog i pripremljenog za uličnu prodaju, koji asocira na spid, kao i 200 grama biljne materije koja asocira na marihuanu. Pronađen je i pištolj sa pripadajućim okvirom i pet metaka, kao i digitalna vaga za precizna mjerenja - saopćeno je danas iz MUP-a ZDK.

Dokazni materijal

Kako su dodali iz policije, droga i oružje su fotografisani te su izuzeti i bit će predmet potrebnih vještačenja, a pritom će biti korišteni i kao dokazni materijal u daljem postupku.

- Pritom je T. E. uhapšena i zadržana u službenim prostorijama Policijske uprave 1 u Zenici, gdje je nad njom zavedena kriminalistička obrada i gdje je ispitana u svojstvu osumnjičene - kažu iz policije.

Zeničko-dobojski kanton
MUP ZDK: Prošle godine oduzeta 203 vozila

Nakon prikupljanja dokaza i dokumentovanja krivičnih djela Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će policija dostaviti izvještaj protiv osumnjičene Zeničanke. Kako su iz policije potvrdili, teretit će je za prodaju droge, ali i neovlašteno držanje oružja.

Inače, kako naglašavaju iz policije, hapšenje osumnjičene rezultat je preventivnih policijskih radnji.

Pretres stana

- Preduzimajući mjere i radnje na preveniranju posjedovanja i proizvodnje i stavljanja u promet droga, kao i otkrivanju i procesuiranju lica koja se dovode u vezu sa zloupotrebom droga, pripadnici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave 1 u Zenici su došli do određenih operativnih saznanja o nezakonitim aktivnostima T. E. - naveli su iz MUP-a ZDK.

Kako su dodali, njen stan u Zenici, u Prvomajskoj ulici, pretresen je u skladu s prikupljenim informacijama, a na osnovu naredbe Općinskog suda Zenica.

Više o:

MUP ZDK Zenica
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na