BRČKO

Dalibor Jovičević osuđen na 16 godina zatvora za ubistvo oca

Automatskom puškom ocu Slavku zadao više udaraca u predjelu glave usljed čega je nastupila trenutna smrt žrtve

B. C.

Dalibor Jovičević bio u bijegu

Foto: Avaz


Tužilaštvo Brčko distrikta BiH dokazalo je krivicu Dalibora Jovičevića (35), optuženog da je u februaru prošle godine u mjestu Brezovo Polje - Novo Naselje ubio oca.

Nakon održanog suđenja pred Osnovnim sudom Distrikta, Jovičeviću je za krivično djelo ubistva, izvršeno na okrutan i podmukao način, izrečena kazna zatvora u trajanju od 16 godina, saopćeno je iz Tužilaštva Brčko distrikta BiH. 

Tužilaštvo Distrikta optužilo je Dalibora Jovičevića da je između 11. i 12. februara prošle godine u mjestu Brezovo Polje - Novo Naselje na svirep način lišio života njegovog oca Slavka Jovičevića. 

  • Policija na mjestu ubistva

    Policija na mjestu ubistva

    Foto: Avaz


- On je optužen da je u vrijeme dok se u kući nalazio sam sa njim, tvrdim predmetom - automatskom puškom ocu zadao više udaraca u predjelu glave usljed čega je nastupila trenutna i nasilna smrt žrtve. Na suđenju pred Osnovnim sudom njemu je dokazano krivično djelo Ubistvo (iz člana 163 stav 2 tačka 1) Krivičnog zakona Brčko distrikta) za koje je nepravosnažno osuđen na kaznu zatvora od šesnaest godina. Istovremeno, oslobođen je od optužbe da je počinio krivično djelo nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija, a jednako kao i Tužilaštvo presudu u cijelosti može pobijati žalbom, navedeno je u saopćenju.

Optuženi Jovičević bio je u bjekstvu više od dvije sedmice, zbog čega su za njim bile raspisane potraga i međunarodna potjernica. Slobode je lišen na području Sarajeva pošto se javio medicinskoj službi zbog povrede usljed pada u koritu rijeke Miljacke, nakon čega je po prijedlogu Tužilaštva odmah pritvoren.

Više o temi Dalibor Jovičević

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na