NOVI DETALJI

Oglasili se iz Tužilaštva BiH o velikoj akciji SIPA-e: Pretresi povezani sa prošlosedmičnom zapljenom kokaina

Radi se o akciji koja je povezana sa prošlosedmičnim hapšenjem jednog osumnjičenog na području Sarajeva

A. Ka.

Ranije zaplijenjen kokain

Foto: Ilustracija


Pripadnici Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA) su na području Sarajeva realizirali pretrese i hapšenja osumnjičenih osoba na ukupno devet lokacija.

Kako su saopćili iz Tužilaštva BiH, radi se o akciji koja je povezana sa prošlosedmičnim hapšenjem jednog osumnjičenog na području Sarajeva, kada je zaplijenjena veća količina amfetaminskog ulja, koje se koristi u proizvodnji droga, kao i jednom od najvećih zaplijena kokaina, od oko 8,2 kilograma, vrhunske čistoće, koji je otkriven i zaplijenjen u vozilu kod naplatnih kućica, na autoputu Sarajevo - Zenica, prije nekoliko mjeseci.

Vrijednost zaplijenjenog kokaina na ilegalnom narko-tržištu u BiH iznosi više stotina hiljada KM.

- Tužilaštvo BiH je sa partnerskim institucijama i agencijama u BiH i inozemstvu, prikupljalo dokaze o pripadnicima organizirane kriminalne skupine, koji su dulji vremenski period, vršili nabavku droga, uglavnom sa područja Nizozemske, te vršili transport, skrivanje, krijumčarenje, proizvodnju i plasman droga na ilegalnom narko tržištu u BiH. Nakon hapšenja i pretresa, osumnjičeni će biti privođeni na ispitivanje postupajućem tužitelju, koji će nakon ispitivanja, donijeti odluku o daljim aktivnostima prema osumnjičenima – saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na