NAKON UKIDANJA PRESUDE

Fatalna Sunita ponovo u sudnici 28. maja

Sunita Hindić pokušala se objesiti u pritvorskoj ćeliji u Mostaru

Piše: M. Smajkić

11.5.2021

Hindić: Poništena kazna od tri i po godine. Avaz

Nakon što je prije nešto više od dva mjeseca Vrhovni sud Federacije BiH ukinuo presudu Kantonalnog suda u Mostaru, kojom je Sunita Hindić (22) osuđena na tri i po godine zatvora zbog ubistva mostarskog ugostitelja Nine Ivankovića (55), napokon je zakazano novo suđenje u ovom slučaju.


Zakazan glavni pretres

Tako je za petak, 28. maj, u Kantonalnom sudu Mostar zakazan glavni pretres, kako nam je to potvrdila Nada Dalipagić, koja zastupa Hindić.

Podsjetimo, Vrhovni sud FBiH uvažio je žalbu Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona koja je uložena zbog bitne povrede odredbi kaznenog postupka, pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja te zbog odluke o kazneno-pravnoj sankciji i odluci o mjeri sigurnosti.

Hindić se, zapravo, prema optužnici teretila da je Ivankovića 4. oktobra 2019. godine u njegovom motelu „Vila Ivankovića“ u mjestu Buna kraj Mostara usmrtila s umišljajem iz pištolja CZ 7, 65, dok je u presudi izneseno da je ubistvo počinjeno iz nehata.


Slomila stopala u bijegu

Nakon ubistva, Hindić, poznata i kao Fatalna Sunita, pobjegla je, prilikom čega je polomila stopala obje noge, a u večernjim satima se predala policiji kod Travnika.

Otad se, praktično, nalazi u pritvorskoj jedinici KPZ-a Mostar, u kojem je prije desetak dana pokušala izvršiti samoubistvo vješanjem. Kako nam je tada rečeno, pokušala se objesiti pomoću plahte, a u tome ju je spriječila cimerica iz ćelije, koja je na vrijeme pozvala zatvorske policajce.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.