MUP KS

Pokušaj ubistva na Ilidži: Pakistanac zadobio povrede opasne po život

Policajci su došli do saznanja da su povrede M. A. nanijele dvije osobe, također, državljani Pakistana

A. Ka.

Novi sukob migranata

Foto: Arhiv


U tučnjavi koja se jučer oko 19:15 sati dogodila ulici Mustafe Pintola u sarajevskoj općini Ilidža teško je povrijeđen M. A. (20), državljanina Pakistana.

Kako je saopćeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, policajci su na spomenutoj lokaciji zatekli Pakistanca koji je imao povrede nanesene oštrim predmetom u predjelu lijeve strane grudi i leđa. Prema vlastitoj izjavi, povrede je zadobio od druge osobe smještene u Imigracionom centru u Blažuju.

Povrijeđenom je prvu pomoć ukazala ekipa Hitne pomoći, nakon čega je prevezen na Kliniku urgentne medicine Kliničkog centra Univerziteta z Sarajevu, gdje su mu konstatovane teške povrede opasne po život. Pakistanac je na Klinici za anesteziju i reanimaciju zadržan na daljnjem liječenju.

Crna hronika
Pijani migrant sam sebe ubo nožem na Otoci

Na osnovu prikupljenih informacija, policajci su došli do saznanja da su povrede M. A. nanijele dvije osobe, također, državljani Pakistana, smješteni u Imigacionom centru u Blažuju.

O slučaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je događaj kvalifikovao kao krivično djelo - ubistvo u pokušaju.

NA VRH

Podijeli članak na