SUROVI KLAN

Kako je Lazar Vukićević namamljen u kuću Velje Nevolje: Idem da ovjerim debelog

Brojni DNK tragovi Lazara Vukićevića pronađeni su u nedavno otkrivenoj tajnoj sobi u vikendici klana Veljak Belivuka

Ad. A. / Blic

Poslali mu snimak vezanog Belivuka i poziva da ga ubije

Foto: Blic


"Idem da ovjerim debelog" - posljednje je što je Beograđanin Lazar Vukićević (31) rekao prijateljima prošlog oktobra kada je krenuo na sastanak u Ritopeku sa kojeg se nikada nije vratio, piše "Blic".

Kako "Blic" saznaje, Vukićević je u kuću strave u Ritopeku namamljen pozivom da dođe i ubije Veljka Belivuka poznatijeg kao Velja Nevolja.

Brojni DNK tragovi Lazara Vukićevića pronađeni su u nedavno otkrivenoj tajnoj sobi u vikendici klana Velje Nevolje. Prema tragovima u kući, koje pripadnici klana nisu uspjeli da uklone i operu, zaključuje se da je Vukićević dugo i brutalno mučen, a potom tu i ubijen.

Poslovni i lični problem

Kako saznaje beogradski dnevnik, Vukićević i Belivuk su imali i poslovni, ali i lični problem, te je upravo zbog tog iživljavanje nad Lazarom, prema do sada pronađenim dokazima, najduže trajalo.

Vukićević je takođe vodio poslove sa drogom, i jedno vrijeme je sarađivao sa Belivukom. Međutim, Vukićević je potom počeo da radi "na svoju ruku" i nekoliko puta nije poslao dogovorenu drogu Veljinom klanu. Zbog toga su ga pripadnici grupe više puta opominjali i upozoravali, međutim on je nastavio po starom i Belivuk, koji je u tom trenutku bio najmoćniji čovjek srbijanskog podzemlja i nije mogao da podnese da mu neko prkosi, odlučio je da mu se za sve to osveti i skovao je jeziv plan.

  • Kuća u kojoj su se ubistva događaja

    Kuća u kojoj su se ubistva događaja

    Foto: Blic


Kako "Blic" saznaje, kobnog dana u oktobru 2020. godine Vukićević je dobio snimak na kom je Velja Nevolja vezan i pripadnici klana ga šutiraju. Potom je dobio i poruku u kojoj je pozvan da "dođe da ubije Velju". Vukićević je tada rekao: "Idem da ovjerim debelog" i uputio se ka Ritopeku. Nije ni slutio da je u pitanju jeziva namještaljka i da više nikada neće izaći iz kuće strave.

Po dobro poznatom receptu kada je ušao u kuću očekujući da vidi vezanog Belivuka, Vukićevića je sačekalo užasno iznenađenje.

Kako saznajemo iz izvora bliskog istrazi, Vukićević je mučen najduže i najbrutalnije od svih ostalih žrtava klana. Zamjerio se lično Belivuku i zbog toga je satima ili danima mučen, dijelovi tijela su mu odsjecani i iživljavanje je trajalo sve dok nije umro. Nakon toga njegovo tijelo je raskomadano i, sudeći po pronađenim tragovima, samljeveno u industrijskoj mašini za mljevenje mesa nađenoj u tajnoj sobi u Ritopeku.

Brojni incidenti

Vukićević je široj javnosti postao poznat prošle godine kada je ispod automobila njegovog oca, a koji on koristi, postavljena eksplozivna naprava. Do detonacije je došlo na Vračaru u trenutku kada u vozilu nije bilo nikoga, te srećom u eksploziji nije bilo povrijeđenih. Pojedini izvori su kasnije tvrdili da je bomba aktivirana daljinski i da je motiv bila opomena mlađem Vukićeviću koji je u trenutku eksplozije izašao iz dvorišta na ulicu.

Lazar je poznat i po incidentu kada je ispred jednog beogradskog kluba na Terazijama u nogu upucao Nikolu Vavića (27), brata nekadašnjeg vođe Partizanove navijačke grupe Aleksandra Vavića. Do pucnjave je došlo nakon svađe u toaletu kluba, a četvorka koja se tada sukobila dobro se poznavala odranije, sa tribina.

Kako je "Blic" tada pisao, Vukićević je odslužio zatvorsku kaznu za krivična djela koja su mu se stavljala na teret nakon ovog događaja, a na slobodu je pušten tri mjeseca prije eksplozije na Vračaru.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na