PORODICA PRIJAVILA

Spasioci tragaju za nestalim muškarcem u kanjonu Rakitnice

Stanica GSS Sarajevo je odmah po pozivu uputila dva potražna tima na teren koji pretražuju rejon od ulaza u kanjon do kolibe ispod Bobovice

Ad. A.

Spasioci rade u otežanim uvjetima

Foto: GSS Sarajevo


GSS stanica Sarajevo jutros je dobila prijavu od policije da se muškarac srednje životne dobi uputio u kanjon Rakitnice u petak 7. maja u poslijepodnevnim satima, te da mu se od taga gubi svaki trag.

Porodica je prijavila nestanak policiji, koja je obavijestila operativni centar Kantona Sarajevo kao i GSS stanicu Sarajevo. Također su obaviještene PU Konjic, kao i GSS stanica Konjic. Stanica Sarajevo je odmah po pozivu uputila dva potražna tima na teren koji pretražuju rejon od ulaza u kanjon do kolibe ispod Bobovice.

Akciju spašavanja otežava vodostaj rijeke Rakitnice, kao i gusta magla koja se spustila u kanjon. Sam kanjon Rakitnice je izuzetno zahtjevan i za prolazak cijelog kanjona je potrebno od tri do pet dana uz korištenje adekvatne opreme. Ukoliko današnja potraga ne da rezultate u narednim danima će se organizovati opsežna potraga na cijelom dijelu kanjona Rakitnice, saopćio je GSS Sarajevo.

Više o temi GSS Sarajevo

SAOPĆENJE GSS-A
Na Igmanu pronađeno tijelo nestalog mladića
NA VRH

Podijeli članak na