ISTRAGA O SUROVOM KLANU

Mučeni do smrti po kolumbijskom receptu

Nijedan oteti suparnik Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, i njegove desne ruke Marka Miljkovića Mesara nije usmrćen vatrenim oružjem

Ad. A. / Blic

Belivuk: Poubijao konkurente

Foto: Blic


Veljko Belivuk, poznatiji kao Velja Nevolja, i njegov prijatelj Marko Miljković, koga prepoznaju po nadimcima Zvijer i Mesar, otete su mučili najsvirepijim metodama - pržili su ih strujom, odsjecali im dijelove tijela poput prstiju i jezika, a nekima su vadili oči. Prema operativnim podacima, mučenja su trajala satima, a nekada i po cjeli dan.

- Jednostavno, dokle god bi im to bilo interesantno - kaže "Blicov" izvor blizak istrazi.

Brutalno iživljavanje

Iživljavanje do smrti sprovodilo se u tajnoj sobi specijalno napravljenoj u kući strave u Ritopeku, koja je naknadno otkrivena zahvaljujući svjedoku saradniku, pripadniku klana koji je pristao da sarađuje sa policijom. U njoj su nađeni tragovi krvi koje pripadnici Belivukove i Miljkovićeve grupe nisu detaljno oprali.

Najviše tragova u tajnoj sobi sadrži DNK Lazara Vukićevića, koji je nestao oktobra prošle godine. Vukićević je najduže mučen, a prema operativnim podacima razlog je lični sukob - on je oponirao Velji Nevolji.

  • U Ritopeku pronađeni brojni dokazi

    U Ritopeku pronađeni brojni dokazi

    Foto: Blic


Kada bi žrtva umrla od brojnih rana nastalih mučenjem, dijelove tela bi ubacivali u industrijsku mašinu za mljevenje mesa koja je nađena u tajnoj sobi.

"Blicov" izvor navodi da je Belivukova i Miljkovićeva grupa samljevene ostatke najvjerovatnije bacala u Dunav, koji je i najbliža “sigurna” destinacija kod Ritopeka. Kako sada stvari stoje, gotovo da nije moguće pronaći posmrtne ostatke žrtvi. Očigledno da su Belivuk i Miljković smatrali da "bez tijela nema djela" i da neće biti moguće da budu povezani sa likvidacijama.

Policija kopa dvorište oko kuće strave

Policija u posljednjih nekoliko dana, otkad je otkrivena tajna soba, kopa zemlju u dvorištu kuće strave. Prema nezvaničnim informacijama, na obradu su odnijete i pločice, dijelovi zida iz tajne sobe, a dvorište se prekopava u potrazi za novim dokazima.

Podsjetimo, u kući u Ritopeku, u kojoj je ubijeno najmanje pet žrtava surovog beogradskog klana, nađeni su brojni DNK tragovi, najviše njih u tajnoj sobi. U ovoj prostoriji nađen je i ogroman arsenal oružja koji je koristila Belivukova "vojska". Sudeći po vrsti naoružanja i eksploziva koji su imali, istražni organi vjeruju da je klan planirao i likvidaciju neke osobe koja ima jako obezbjeđenje ili se vozi u blindiranom automobilu.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na