STARI POLICIJSKI ZNANAC

Ni zatvor ga nije opametio: Lažni mesar izašao iz pritvora i prevarom uzeo ovna i janje

Radi se o Nedžad Durmiću zvanom Tonika

U Petrovu prevario lakovjernog mještanina: Policija privela osumnjičenog. Ilustracija

Piše: A. Ka.

14.5.2021

Samo što je izašao iz jednomjesečnog pritvora pritvorske jedinice KPZ Doboj, zbog niza krivičnih djela prevare, Nedžad Durmić zvani Tonika iz Gračanice, nastavio je sa svojim „djelima“ tamo gdje je stao. U srijedu ga je policiji Poicijske stanice Petrovo prijavio mještanin V. Ž. od koga je Durmić uzeo ovna i janje, ukupne vrijednosti 420 maraka.

Po isprobanom receptu, Durmić je stoku uzeo s obećanjem da će doći kasnije i donijeti novac. Kada ga nije bilo, vlasnik stoke ga je prijavio policiji.

Prema policijskim izještajima Policijske uprave Doboj, Durmić je mjesecima operisao po selima oko Doboja, Teslića i Petrova u kojima bi pronalazio starije i lakovjerne vlasnike sitne stoke, ovaca. Predstavljao se kao mesar, koristio se imenima poznatih mesara iz Doboja i okoline i tako dobijao stoku bez plaćanja, obećavajući da će doći i donijeti novac, kada stoku rasproda. Kada su prevareni stočari vidjeli da su prevareni, slučajeve su prijavljivali policiji, pa je Durmić uhapšen.


Iz PU Doboj su u više navrata upozoravali ljude, prvenstveno vlasnike stoke, da ne nasjedaju opasnom prevarantu, ali je prevareno desetine ovčara. 

Zanimljivo je da je Durmić varao ljude i izvan Gračanice, jer ga u ovom gradu poznaju, pa je za žrtve birao udaljena dobojska sela, koje su u prvih mah nasjedale njegovim ubjedljivim obećanjima, odnosno prevarama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.