BURNA NOĆ U SARAJEVU

"Avaz" na licu mjesta: Bačena bomba na Vratniku

Prema prvim informacijama, nepoznati muškarac je, najvjerovatnije, aktivirao ručnu bombu, nakon čega mu se gubi svaki trag

Piše: Evelin Trako

18.5.2021

S lica mjesta: Policija češlja teren u potrazi za dokazima - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Stanovnike ulice Arapova u sarajevskom naselju Vratnik večeras je probudila snažna eksplozija, saznaje portal „Avaza“.

Prema prvim informacijama, nepoznati muškarac je, najvjerovatnije, aktivirao ručnu bombu, nakon čega mu se gubi svaki trag.

Sjedio u kući

Jedan od stanovnika spomenute ulice ispričao je za portal „Avaza“ da je sjedio u kući kada se sve odigralo.

- Sjedio sam u kući i čuo sam detonaciju kao da je 1993. Dijete mi se prepalo. Istrčao sam da vidim šta se događa. Komšije kažu da je prije eksplozije prošao muškarac na biciklu te da je imao kačket i masku – kazao je naš sagovornik.

Kako javlja naš novinar s lica mjesta, na terenu su policajci koji su mjesto eksplozije ogradili žutom policijskom trakom. Češljaju teren u potrazi za dokazima, a moglo se vidjeti i da su uzimali izjave i razgovarali sa stanovnicima Arapove ulice.

Iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo za portal „Avaza“ su potvrdili da su obaviješteni da je navodno došlo do eksplozije.


Na terenu policajci

- Na teren su upućeni policajci. Izvršili su obilazak terena, ali još uvijek nisu pronašli tragove koji upućuju na to da je aktivirana naprava. Nema povrijeđenih, a za sada niko nije prijavio ni materijalnu štetu – dodali su iz Operativnog centra MUP-a KS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.