ISTOČNO SARAJEVO

Priveden član grupe Darka Eleza: Nedeljko Lizdek hapšeni i zbog ubistva sarajevskih policajaca

Elez je izručen iz Srbije i po rješenju Suda BiH se nalazi u pritvoru

O. Ma.

Bogati dosjei uhapšenih

Foto: O. Matavulj


MUP Republike Srpske uhapsio je Nedeljka Lizdeka iz Istočnog Sarajeva zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu sa djelovanjem kriminalne grupe Darka Eleza!

Kako saznaje "Avaz"  on je uhapšeni u okviru istrage koju MUP RS vodi u saradnji sa Tužilaštvom BiH o djelovanju Elezove grupe.

Iako se danas pojavila informacija da je među uhapšenima i Miloš Obradov, njegov advokat Bojan Veselinović rekao nam je da Obradov pozvan u svojstvu svjedoka i da uopće nije uhapšen.

 • Bogati dosjei uhapšenih

  Bogati dosjei uhapšenih

  Foto: O. Matavulj


- U toku je kriminalistička obrada nad osumnjičenima s ciljem rasvjetljavanja više teških krivičnih djela za koje postoje osnovi sumnje da su počinjena od strane kriminalne grupe na čije je čelu bio Darko Elez - kaže izvor blizak istrazi.

Elez je izručen iz Srbije i po rješenju Suda BiH se nalazi u pritvoru.

Obradov 2019. godine bio privođen u istrazi o ubistvu dvojice sarajevskih policajaca.

 • Dobro poznata lica policiji

  Dobro poznata lica policiji

  Foto: O. Matavulj


Miloš Obradov i Nedeljko Lizdek ranije su privođeni u okviru istrage ubistva Damira Ostojića zvanog Šijan (43) i ranjavanja njegove nevjenčane supruge Sandre Jošić, koji su izrešetani u automobilu 5. septembra 2018. godine u Banjoj Luci.

Obojica važe za članove automafije iz Istočnog Sarajeva i u početnoj fazi istrage Šijanovog ubistva dovođeni su u vezu sa krađom Škode Octavie, koja je korištena u zločinu. Vozilo je kasnije pronađeno zapaljeno u Piskavici kod Banje Luke.

 • S današnjeg hapšenja

  S današnjeg hapšenja

  Foto: O. Matavulj


Također, prethodno su dovođeni u vezu sa učešćem u ubistvu sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića. Više od pola godine su proveli u pritvoru i u nedostatku dokaza su pušteni na slobodu.

Više o temi Darko Elez

NA VRH

Podijeli članak na