ISTOČNO SARAJEVO

Priveden član grupe Darka Eleza: Nedeljko Lizdek hapšeni i zbog ubistva sarajevskih policajaca

Elez je izručen iz Srbije i po rješenju Suda BiH se nalazi u pritvoru

Bogati dosjei uhapšenih. O. Matavulj

Piše: O. Ma.

18.5.2021

MUP Republike Srpske uhapsio je Nedeljka Lizdeka iz Istočnog Sarajeva zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu sa djelovanjem kriminalne grupe Darka Eleza!

Kako saznaje "Avaz"  on je uhapšeni u okviru istrage koju MUP RS vodi u saradnji sa Tužilaštvom BiH o djelovanju Elezove grupe.

Iako se danas pojavila informacija da je među uhapšenima i Miloš Obradov, njegov advokat Bojan Veselinović rekao nam je da Obradov pozvan u svojstvu svjedoka i da uopće nije uhapšen.





Bogati dosjei uhapšenih. O. Matavulj

- U toku je kriminalistička obrada nad osumnjičenima s ciljem rasvjetljavanja više teških krivičnih djela za koje postoje osnovi sumnje da su počinjena od strane kriminalne grupe na čije je čelu bio Darko Elez - kaže izvor blizak istrazi.

Elez je izručen iz Srbije i po rješenju Suda BiH se nalazi u pritvoru.

Obradov 2019. godine bio privođen u istrazi o ubistvu dvojice sarajevskih policajaca.


Dobro poznata lica policiji. O. Matavulj

Miloš Obradov i Nedeljko Lizdek ranije su privođeni u okviru istrage ubistva Damira Ostojića zvanog Šijan (43) i ranjavanja njegove nevjenčane supruge Sandre Jošić, koji su izrešetani u automobilu 5. septembra 2018. godine u Banjoj Luci.

Obojica važe za članove automafije iz Istočnog Sarajeva i u početnoj fazi istrage Šijanovog ubistva dovođeni su u vezu sa krađom Škode Octavie, koja je korištena u zločinu. Vozilo je kasnije pronađeno zapaljeno u Piskavici kod Banje Luke.


S današnjeg hapšenja. O. Matavulj

Također, prethodno su dovođeni u vezu sa učešćem u ubistvu sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića. Više od pola godine su proveli u pritvoru i u nedostatku dokaza su pušteni na slobodu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.