TUŽILAŠTVO BIH

Zatraženo pritvaranje Nedeljka Lizdeka: Negirao umiješanost u ubistvo Siniše Miličevića Tigra

On je iznio odbranu i kratko rekao da nema ništa s tim djelima, rekao je Lizdekov branilac, advokat Aldin Lejlić

Privođenje osumnjičenog. Avaz

Piše: O. Matavulj

19.5.2021

Tužilaštvo BiH zatražilo je određivanje jednomjesečnog pritvora Nedeljku Lizdeku iz Istočnog Sarajeva, koji je uhapšen zbog sumnje da je kao član kriminalne grupe Darka Eleza učestvovao u više teških krivičnih djela.

U MUP-u Republike Srpske je potvrđeno da je Lizdek osumnjičen da je počinio krivično djelo organizovanog kriminala u vezi sa ubistvom Siniše Miličevića Tigra koji je 31. maja 2018. ubijen u sačekuši na Dobrinji.


Organizovani kriminal

Na teret mu se stavlja i organizovani kriminal u vezi s planiranjem likvidacija Zlatana Ćuka i Miloša Božovića iz Bijeljine. Za ista djela osumnjičen je i Darko Elez, koji se odlukom Suda BiH nalazi u pritvoru.

Lizdekov branilac, advokat Aldin Lejlić kaže da je njegov klijent tokom saslušanja negirao umiješanost u navedena krivična djela.

- On je iznio odbranu i kratko rekao da nema ništa s tim djelima. Nismo dobili ni jedan dokaz iz kojeg bi saznali za koje se konkretne radnje Lizdek tereti. Sve je to nekako s neba pa u rebra saopćeno - rekao je Lejlić.

Dodaje da su sumnje koje se pominju konfuzne.

Kriminalna grupa Darka Eleza

- Ne zna se kojeg je dana navodno djelo počinjeno, a pominje se i NN osoba. Sve je to lov u mutnom i nema nijednog dokaza na koje bi se moj klijent mogao izjasniti - istakao je Lejlić.

Lizdeka su prekjučer uhapsili pripadnici MUP-a RS u okviru akcije koju sprovode zajedno s Tužilaštvom BiH u vezi sa djelovanjem kriminalne grupe Darka Eleza. Miloš Obradov je također bio pozvan na saslušanje, ali u svojstvu svjedoka, i ubrzo je pušten na slobodu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.