ODLUKA SUDA BIH

Elez i drugi: Određen pritvor Nedeljku Lizdeku

U MUP-u Republike Srpske je potvrđeno da je Lizdek osumnjičen da je počinio krivično djelo organizovanog kriminala u vezi sa ubistvom Siniše Miličevića Tigra

A. J.

S privođenja osumnjičenog

Foto: Avaz


Sud Bosne i Hercegovine odredio je mjeru pritvora osumnjičenom Nedeljku Lizdeku.

Pritvor prema ovom rješenju može trajati najduže mjesec od dana hapšenja, odnosno do 18. juna 2021. godine ili do nove odluke Suda.

Pritvor je određen zbog postojanja posebnih pritvorskih razloga odnosno bojazni da će uništiti, skriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za kazneni postupak, zbog posebnih okolnosti koje ukazuju da će ometati kirični postupak utjecajem na svjedoke, suučesnike ili prikrivače, te da će ponoviti ili dovršiti pokušano krivično djelo za koje se može izreći kazna zatvora od pet godina ili teža kazna.

Lizdek je osumnjičen da je počinio krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelima teško ubistvo i dogovor za izvršenje krivičnog djela.

Podsjećamo da je Tužilaštvo BiH zatražilo određivanje jednomjesečnog pritvora Lizdeku koji je uhapšen zbog sumnje da je kao član kriminalne grupe Darka Eleza učestvovao u više teških krivičnih djela.U MUP-u Republike Srpske je potvrđeno da je Lizdek osumnjičen da je počinio krivično djelo organizovanog kriminala u vezi sa ubistvom Siniše Miličevića Tigra koji je 31. maja 2018. ubijen u sačekuši na Dobrinji.

Na teret mu se stavlja i organizovani kriminal u vezi s planiranjem likvidacija Zlatana Ćuka i Miloša Božovića iz Bijeljine. Za ista djela osumnjičen je i Darko Elez, koji se odlukom Suda BiH nalazi u pritvoru.Lizdekov branilac, advokat Aldin Lejlić kazao je da je njegov klijent tokom saslušanja negirao umiješanost u navedena krivična djela.

Više o temi Nedeljko Lizdek

DANAŠNJI DNEVNI AVAZ
Bez vakcina nema spasa
NA VRH

Podijeli članak na