BANJA LUKA

Dragan Ševo negirao krivicu za ubistvo monaha u manastiru Glogovac

Ševo se tereti za teško ubistvo Stefana Ačića iz koristoljublja

Ševo ubio monaha u manastiru. Avaz

Piše: O. Matavulj

24.5.2021

Dragan Ševo (41) u Okružnom sudu u Banjoj Luci negirao je krivicu po optužnici za teško ubistvo monaha Stefana Ačića u manastiru Glogovac kod Šipova.

Ševo se pred sudijom Svetlanom Marić izjasnio da "nije kriv" i početak suđenja biće zakazan u narednom periodu. Okružno javno tužilaštvo Banja Luka Ševu tereti za teško ubistvo iz koristoljublja. U optužnici se navodi da je 7. decembra prošle godine oko 18.30 časova došao u konak manastira u mjestu Babići u namjeri da od monaha Stefana, kojeg je poznavao od ranije, zatraži novac na zajam. Do manastira ga je Renault Kangoo-om dovezao N. P.

- Tokom boravka u prizemlju konaka Ševo je sa oštećenim sjedio za stolom, na kojem se nalazila kesa sa novcem. Od monaha je zatražio da mu pozajmi određeni iznos novca, pa kada je oštećeni to odbio Ševo je, u namjeri da ga ubije i prisvoji novac, ustao od stola - navodi se u optužnici.

Pojašnjava se da je prvo otišao do kuhinje, koja se nalazi iza leđa monaha, da bi mu potom s leđa prišao vadeći iz džepa preklopni nož.

- U trenutku kada je i monah krenuo da ustane, Ševo mu je zadao dva uboda nožem u desnu stranu grudnog koša. Potom je sa stola ukrao kesu u kojoj se nalazilo 566 KM, 59 evra, 37 kuna i 10 dinara - navodi se u optužnici.

Dodaje se da je Ševo od monaha zahtjevao još novca, pa su otišli u sobu na spratu konaka. Tu je uzeo još 510 KM i 110 evra.

- Sa ukradenim novcem u iznosu od oko 1.300 KM Ševo je napustio konak manastira, da bi prilikom izlaska iz sobe u kojoj se nalazio ranjeni monah, s vanjske strane ključem zaključao ulazna vrata i ključ ponio sa sobom. Usljed masivnog iskrvarenja monah je preminuo u 20.15 časova - navodi se u optužnici.

Dragan Ševo je nakon zločina pobjegao i poslije dvodnevne potrage uhapšen je u motelu "Nana" u Banjoj Luci pri čemu je i sam sebe ubo nožem u grudi.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.