SARAJEVO

Tužilaštvo zatražilo pritvor za Anđelka Miličevića koji je planirao likvidaciju Pirića

Anđelko Miličević Žico iz Doboja uhapšen je u spektakularnoj akciji sarajevske policije

Ranije privođen u akciji "Teatar". Avaz

Piše: B. C. - O. Ma.

26.5.2021

Tužilaštvo Kantona Sarajevo uputilo je Općinskom sudu  prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora Anđelku Miličeviću zvanom Žico (29) iz Doboja koji je uhapšen 24. maja u spektakularnoj akciji sarajevske policije nakon što su istražitelji SIPA-e dobili informaciju da planira likvidaciju više osoba u Sarajevu.

Kako je kazala Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS, pritvor je zatražen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo. 



Pao u zamku policije

Operativni podaci ukazuju da je Miličević planirao ubistvo Muhameda Pirića, kojem je u septembru prošle godine u garaži u naselju Nova Otoka raznesen skupocjeni terenac. Te informacije su ozbiljno shvaćene i istražitelji su uspjeli razotkriti Miličevića i njegov pakleni plan.

U MUP-u KS navode da je u ulici Kurta Šorka pronađen Audi A6 karavan, austrijskih tablica, koji se dovodi u vezu s pripremanjem krivičnog djela, odnosno ugrožavanja života određenih osoba. Provjerama je utvrđeno da je vozilo u martu ukradeno u Modriči. Kao u filmovima, istražitelji su potom postavili zamku u koju se "upecao" Miličević.

- Poslije dvodnevne opservacije i nadgledanja prostora na kojem je automobil pronađen, u organiziranoj zasjedi uhapšen je A. M. iz Doboja - saopćio je MUP Kantona Sarajevo.


Izvršen pretres vozila

U pretresima Audija, ali i stana koji je Miličević unajmio u općini Novi Grad pronađeni su pištolj CZ s okvirom i 12 metaka, telefon, četiri paketića marihuane, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu s pripremanjem krivičnog djela, ali i jasnom namjerom da se nakon toga unište tragovi.

- U vozilu je pronađen kanister sa zapaljivom tečnošću, dok du pretresom osumnjičenog pronađeni još jedan telefon i više ključeva - navode u MUP-u KS.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.