AVAZ SAZNAJE

Timur Kadić osuđen na 15 godina zatvora jer je nožem izmasakrirao vlasnika farme pilića

Kadić krenuo da opljačka farmu ali kada je vidio žrtvu potegao je nož i nanio mu strahovite ubodne rane od kojih je preminuo na licu mjesta

Kadićevo privođenje u sarajevsko tužilaštvo. AVAZ

Admir  Aljimi
Piše: Admir Aljimi

3.6.2021

Kantonalni sud u Sarajevu osudio je Timura Kadića (42) na 15 godina zatvora zbog svirepog ubistva Halima Buljubašića (67), vlasnika farme pilića u Hadžićima kod Sarajeva, saznaje portal "Avaza".

On je 31. marta prošle godine oko 17.10 sati u ulici Resnik u Hadžićima ušao u prostoriju gdje je Buljubašić radio te ga je brutalno izbo nožem usmrtivši ga na licu mjesta.

Prema navodima optužnice Kadić je želio opljačkati farmu koja se nalazi kilometar od njegove kuće. Kadić je tada krenuo da ukrade novac ili neku vrijednu stvar kako bi mogao kupiti drogu jer ga je kako je izjavio u istrazi "hvatala kriza".

Sa sobom je ponio nož kako bi otvorio sef ili neku ladicu, gdje je pretpostavljao da radnici čuvaju novac.

- Dok sam se nalazio u unutrašnjosti objekta vidio sam nepoznatog čovjeka kako mi prilazi i govori: "Šta ćeš ti unutra", i napao me gurajući me. Nakon toga, pao mi je mrak na oči, izvadio sam nož i u samoodbrani sam više puta čovjeka udario nožem, ne znam tačno koliko, jer mi je pao mrak na oči - kazao je Kadić u svojoj izjavi u Tužilaštvu KS.

Kako je opisano u optužnici u prostorije farme tada je došao drugi muškarac, zet nastradalog, te je, vidjevši šta se dešava, napao Kadića snažno ga udarajući.

On je uspio pobjeći i trčao je prema selu Resnik, gdje ga je zet ponovo sustigao i tukao. Tada je došla i policija koja je uhapsila Kadića.

Inače, Kadić je javnosti poznat i po paljenju kladionica, jer mrzi kocku.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.