ZLOČIN U MODRIČI

Dobio četiri godine za ubistvo iz nehata i mora platiti 28.000 KM za izdržavanje sina nastradalog

Perica Simićević zvani Tica iz Bosankog Šamca osuđen je u Doboju zbog nehatnog ubistva Marka Radoša

Uviđaj u kafiću "Colosseum". V, Blagojević

Piše: O. Matavulj

3.6.2021

Perica Simićević zvani Tica (30) iz  Bosankog Šamca osuđen je u Okružnom sudu u Doboju na jedinstvenu kaznu od četiri godine i četiri mjeseca zatvora zbog nanošenja tjelesnih povreda Ć. N. i nehatnog ubistva Marka Radoša (33) u Modriči.

Simićević je presudom dužan da porodici ubijenog isplati 28.000 KM, da plaća izdržavanje Radoševog sina Pavla mjesečno sa 300 KM dok za to postoje zakonski razlozi.

Zločin se dogodio 25. jula prošle godine oko 2.50 časova u Radoševom kafiću "Colosseum", u kojem je kobne večeri proslavljao rođenje sina. Nesrećni čovjek je već bio napustio kafić i otišao kući. Onda je shvatio da je zaboravio ključeve, pa se vratio u kafić i zatekao "gužvu".


Perica Simićević. Facebook

U presudi se navodi da se Simićević prvo verbalno raspravljao sa O. E., a zatim i sa Ć. N. Zločin je, kako se navodi, počinio u stanju bitno smanjene uračunljivosti usljed teškog pijanstva jer je imao 2,98 promila alkohola u krvi, što odgovara stanju privremene duševne poremećenosti.

- Optuženi je otišao do ulaza u šank gdje dolazi do naguravanja između njega i Ć. N. Simićević u jednom momentu okreće leđa Ć. N. i iz platnene torbice, koju je donio sa sobom, vadi pištolj "crvena zastava M-57". Pištolj je uperio u glavu Ć. N. i repetirao ga, da bi potom s cevi pištolja udario Ć. N. u glavu - navodi se u presudi.

Pojašnjava se da im u tom momentu prilaze Radoš i O. E. i dolazi do naguravanja između Simićevića, Radoša i Ć. N. Sa leđa O.E. hvata Radoša, pokušavajući da ga povuče unazad, ali se Radoš otima i gura između Ć. N. i Simićevića, koji pištolj drži u lijevoj ruci.

- U momentu dok se otima za pištolj sa Ć. N. optuženi Simićević, svjestan da je metak u cijevi, ispaljuje jedan metak koji je pogodio Radoša u grudni koš. Metak je izašao kroz leđa i od zadobijene povrede Radoš je podlegao na licu mesta usljed iskrvarenja - navodi se u presudi.


Marko Radoš (u sredini) s konobarima. V. Blagojević

Odlukom suda Simićeviću je ukinut pritvor i odmah je pušten na slobodu. U izrečenu kaznu uračunato mu je vreme provedenu u pritvoru od 25. jula prošle godine.

Presudom mu je oduzet pištolj "crvena zastava M-57" za koji nije imao dozvolu i meci. Dužan je i da plati troškove postupka u iznosu od 5.925 maraka.

Presuda nije pravosnažna i obe strane u postupku imaju pravo žalbe Vrhovnom sudu Republike Srpske.

Presudom Perica Simićević je dužan da porodici Marka Radoša isplati materijalnu i nematerijalnu štetu, te da izdržava njegovog sina Pavla.

- Optuženi se obavezuje da na ime materijalne štete, za sahranu i druge troškove, udovici Jeleni Radoš isplati 4.000 KM, te još 4.000 KM za grobno mjesto i spomenik, uz zatezne kamate. Dužan je da Jeleni i Pavlu Radošu isplati po 10.000 KM nematerijalne štete. Obavezuje se da Pavlu isplaćuje 300 KM mjesečno kao naknadu za izdržavanje i to u periodu od tragičnog događaja pa sve dok za to postoje zakonski razlozi - navodi se u presudi.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.