NARKODILERI

Trgovci kokainom uhapšeni u akciji "Argentina" predati Tužilaštvu BiH

Na dan hapšenja Jaćimović u Bihaću drogu predao Dragičeviću i Gauku radi dalje prodaje, nakon čega ih je uhapsila policija i pronašla kokain

Privođenje uhapšenih u akciji "Argentina". Print screen

Piše: O. Matavulj

3.6.2021

Osmero uhapšenih u akciji "Argentina", koji su osumnjičeni za međunarodni šverc kokaina iz Evropske unije u BiH, predati su Tužilaštvu BiH koje će nakon saslušanja odlučiti o eventualnom predlogu za pritvor.

Na saslušanje su sprovedeni Dejan Jaćimović i njegova supruga Sarah Krasnić, Siniša Dragičević i Daniel Gauk iz Banje Luke, državljanin Austrije Anil Ramadani, Kosovar Ahmet Burniku, te Admir Mraković i Muhamed Bajrić. Svima se na teret stavlja da su počinili krivično djelo neovlašćeni promet drogom.

Izvor blizak istrazi kaže da je grupa djelovala od aprila do juna ove godine. Pojašnjava da je Jaćimović organizovao grupu koja je, radi dalje prodaje, u Evropskoj uniji kupovala kokain i švercovala ga u BiH.

- Pripadnici grupe su postali njegova supruga, Ramadani, Burniku, Mraković i Bajrić koji su u dogovoru sa Jaćimovićem i prema njegovim uputama kokain preuzimali od njima poznatih osoba u Austriji i Hrvatskoj, a potom prevozili u BiH. Drogu su predavali Jaćimoviću koji je kokain držao i nudio na prodaju - navode u MUP-u RS.

Pojašnjava da je na dan hapšenja Jaćimović u Bihaću drogu predao Dragičeviću i Gauku radi dalje prodaje, nakon čega ih je uhapsila policija i pronašla kokain.

- Izvršen je pretres kuće koju su Jaćimović i Krasnićeva unajmili preko Bookinga i tom prilikom pronađeni su tragovi korištenja kokaina, digitalna vaga i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku - dodaju u policiji.




Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.