EPILOG UDESA NA ILIDŽI

Udruženim snagama ekipa Hitne pomoći, vatrogasaca i policije spašeni životi

S obzirom da jednog od povrijeđenih, zbog oštećenosti vozila nisu mogli izvući, u pomoć se odazvala i ekipa Profesionalne vatrogasne brigade KS

Na vozilima pričinjena velika šteta. Facebook

Piše: Ad. A.

5.6.2021

Saobraćajna nesreća koja se dogodila danas, oko 18.10 sati na magistralnom putu M17 na Ilidži, pokazala je da građani Kantona Sarajevo imaju spremne i uigrane jedinice za “specijalne namjene”, piše na Facebook profilu Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo.

Ekipa Hitne pomoći KS po dolasku na mjesto nesreće započela je sa trijažom unesrećenih.


Povrijeđeni zbrinuti. Facebook

-Zbog većeg broja povrijeđenih, u Call Center JU ZHMP KS upućuju zahtjev za pomoć dodatnih ekipa. Za kratko vrijeme, povrijeđene iz saobraćajne nesreće zbrinjavale su tri ekipe JU ZHMP KS. S obzirom da jednog od povrijeđenih, zbog oštećenosti vozila nisu mogli izvući, u pomoć se odazvala i ekipa Profesionalne vatrogasne brigade KS. Zahvaljujući obučenosti i opremljenosti vatrogasaca, ekipa Hitne pomoći vrlo brzo došla je do povrijeđenog – piše u saopćenju.


Intervencija Hitne pomoći. Facebook

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova KS obezbjedili su mjesto nesreće i neometan rad ekipa, a nakon pružanja hitne medicinske pomoći i zbrinjavanja unesrećenih na mjestu nesreće, obezbjedili su siguran i brz prolaz naših ekipa na putu do bolnice. Združenom i koordinisanom akcijom pomenutih službi, šest povrijeđenih iz saobraćajne nesreće predato je kolegama KCUS -a na daljnju dijagnostiku i tretman.

-Povrijeđenim želimo brz i uspješan oporavak, a našim “specijalicima” veliko bravo na uspješno odradjenoj intervenciji – piše na Facebook profilu Hitne pomoći.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.